Mali grad

Naglič v Kočevju do prve zmage

04.06.2017

 

Kočevje je prvo junijsko soboto gostilo tekmo za slovenski pokal SloXcup, ki je hkrati štela kot dirka druge kategorije Mednarodne kolesarske zveze (UCI C2). Izvrstno formo iz tekme svetovnega pokala v Albstadtu in pred tem v Novem Mestu je zadržal Rok NagličKočevje je prvo junijsko soboto gostilo tekmo za slovenski pokal SloXcup, ki je hkrati štela kot dirka druge kategorije Mednarodne kolesarske zveze (UCI C2). Izvrstno formo iz tekme svetovnega pokala v Albstadtu in pred tem v Novem Mestu je zadržal Rok Naglič, ki je v dresu Calcit Bike Teama prikolesaril od prve zmage.

Naglič je za nekaj več kot minuto in pol prehitel klubskega kolega Boštjana Hribovška. Sekundo več kot tri minute je na tretjem mestu zaostal Italijan Alberto Lenzi. Gregor Krajnc je bil šesti, Peter Zupančič osmi, Simon Čibej 15. Luka Tavčar dirke ni končal.

“Od samega starta sem potegnil naprej, nato sem videl pri samem pospeševanju, da sem začel delati razliko proti tekmecem in sem samo nadaljeval v svojem ritmu. Sledil je padec v tretjem krogu, pri katerem si na srečo nisem nič naredil. Usedel sem se nazaj na kolo ter dirkal dalje. Na koncu sem si privozil lepo prednost ter zmagal prvo mednarodno dirko,” se je na kočevsko dirko ozrl Naglič.

Do stopničk na drugi dirki v dveh dneh je prišla Tina Perše, ki je v petek v Medvodah dirkala na kriteriju in bila druga, dan kasneje, ko je cestno kolo zamenjala za gorskega, je bila tretja. Pred njo sta končali Srbkinja Jovana Crnogorac in Hrvatica Gorana Težak.

V kategoriji do 9 let je slavil Maks Majnik, tretji je bil Kristjan Zupanc Anclin. V isti starostni kategoriji, le med deklicami, je bila bila prva Tajda Šoštarko pred Ulo Ravnikar Bolčina. Žan Lopatič je bil tretji med dečki do 11 let, Hana Kranjec Žagar je spet pustila vse tekmice za seboj v konkurenci do 13 let. Uroš Mikelj je bil tretji med veterani 1, med veterankami je bila najboljša Ana Podpečan pred Miro Kranjec.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: Prijavim.se


<< Nazaj | Novice