Mali grad

Naglič v Albstadtu izvrsten 23.

29.05.2017

 

Naglič v Albstadtu izvrsten 23.Gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Gregor Krajnc sta v nemškem Albstadtu nastopila na drugem svetovnem pokalu v sezoni. Na dirki v olimpijskem krosu je s 23. mestom navdušil Rok Naglič med mlajšimi člani, ki je izpolnil tudi normo selektorja gorsko kolesarske reprezentance Urbana Ferenčaka za nastop na svetovnem prvenstvu v Avstraliji. Krajnc je bil po težavah 120.

Naglič je bil že na prvi dirki na Češkem najboljši Calcitovec na 42. mestu in je upravičeno šel v Nemčijo z visokimi pričakovanji. Odlično pripravljenost je potrdil in s 23. mestom prišel do treh točk za svetovni pokal. To je bila njegova najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala in tudi prve točke.

»Od štarta sem šel zbrano mogoče, malo preko sebe, nato sem začel dirkati svojo dirko. Iz kroga v krog sem pridobival pozicije ter končal na super 23. mestu,« je bil dobre volje Naglič. Pred tem je bil najvišje še v konkurenci mlajših članov na 37. mestu. Izboljšava rezultata je tako ogromna: »Zelo. Na začetku sezone so bile to bolj nerealistične sanje. Ki pa se uresničujejo.«

Zmagal je sicer Italijan Nadir Colledani, Naglič je za njim zaostal 4:55 minute.

Več težav je imel Krajnc, ki je dirko končal predčasno, osvojil je 120. mesto. »Od starta je kar dobro kazalo. V prvi klanec sem bil okoli 30. mesta, nato so bile A in B linije, ravno na moji liniji je en pred mano stopil s kolesa,  zatem se je zabilo in na polovici startnega kroga sem bil okoli 50. mesta. To sem zadržal do začetka prvega kroga. Ne rad jamram po dirki, ampak v prvem in drugem krogu se nisem mogel sestaviti, bolečine v prsih mi ni uspelo omiliti, zgubljal sem pozicije, se boril in spet izgubljal, z upanjem, da bi bilo bolje. Bil sem na meji odstopa. Žal če nisi na svetovnem pokalu 100%, ne moreš računati na dober rezultat. Zahvalil bi se mehaniku Alešu in spremljevalcu Cirilu za odlično opravljeno delo,« je razložil Krajnc.

Besedilo in fotgrafije: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice