Mali grad

Nabiralnik spominov že zbira prve vtise delavcev

12.08.2013

 

Nedelja, tretji dan Kamfest-a 2013, je bila v znamenju nekoliko starejšega občinstva in družin.

Že dopoldne so otroci bili povabljeni na grad Zaprice, kjer so jih popeljali Na pot s Kam'nčkom po njihovi muzejski zbirki. V Keršmančevem parku so bile poleg ustvarjalnih delavnic stacionirane tudi dobrodelne organizacije, ob predstavi Sonce na poti pa so tokrat zapeli tudi otroci.

Ob 19. uri se je v Parku Evropa uradno otvorila razstava Kam so šle vse fabrike?. Ob otvoritvi so nekaj besed povedali avtor razstave Marko Kumer, direktorica Medobčinskega muzeja Kamnik mag. Zora Torkar in predsednik KD Priden možic Goran Završnik. Ob spremljavi Ljudskih pevk Predic pa so nekateri starejši obiskovalci že napisali prve spomine o njihovih doživetjih v sedmih kamniških tovarnah, ki jih opisuje razstava. V nabiralnik, ki se nahaja v Parku Evropa pri razstavi Kam so šle vse fabrike?, lahko oddate svoje vtise tudi vi. 

Ob 20.30 uri so na Glavnem odru začeli gosti Prifarski muzikanti z Ladom Leskovarjem, večer pa se je končal zelo umirjeno, nekateri so odšli v atrij za šutensko lekarno na koncertno pripoved Tri zdrave Marije in en oče naš, spet drugi pa so se povzpeli na grad Zaprice in si ogledali film Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič. Film prikazuje genialnost stripovskega umetnika, ki je dolgo ostal skrit in se pred mediji skriva še danes - v filmu namreč o njem veliko govorijo, vidimo pa zgolj njegove roke.

Ponedeljek pa prinaša zanimivo mešanico dogodkov:

Program največjega poletnega festivala v Kamniku lahko spremljate na uradni spletni strani Kamfest-a 2013.

Vljudno vabljeni k obisku.

Vir: kamfest.org


<< Nazaj | Novice