Mali grad

Na vrh kamniškega Kvadratlona zopet Železni team

03.08.2015

 

Že osem let zapored vsak prvi vikend v avgustu Športna zveza Kamnik v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v Občini Kamnik, Odbojkarskim klubom Kamnik, Vaterpolskim društvom Kamnik in Občino Kamnik organizira kamniški Kvadratlon. Tovrstno tekmovanje je edinstveno v Sloveniji, želja organizatorjev pa je predvsem v poletnem mrtvilu oživiti mestno jedro Kamnika.

Ekipe se tako na igriščih in kopališču pod Skalo merijo v ekipnih poletnih športih: nogometu na mivki, košarki 3na3, odbojki na mivki in malem vaterpolu. Ekipo sestavlja pet igralcev, ki morajo nastopiti v vseh štirih športih.

Letošnjega tekmovanja se je udeležilo manj ekip od pričakovanega, predvsem zaradi slabega četrtkovega vremena, ki je zadnji trenutek odvrnil tri ekipe. Vseeno pa je na tekmovanju nastopilo pet ekip, ki so tudi v preteklih Kvadratlonih krojile vrh tega tekmovanja. Samega tekmovanja so se letos udeležili tudi podžupan Matej Slapar (ŠKD Mekinje), v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Franci Kramar (+100 po srcu), predsednik Vaterpolskega društva Kamnik Dare Homar ter eden najboljših, če ne celo najboljši slovenski vaterpolist Matej Nastran, ki se tega tekmovanja udeleži vsako leto.

Prvi dan so se ekipe merile v nogometu na mivki. Po izredno izenačenih vseh tekmah, je na koncu slavila ekipa ZZP, ki je sicer imela isto število točk koz ekipa Železni team, a zmago več. Tretji so bili igralci ekipe Ekipa, četrti ŠKD Mekinje in peti +100 po srcu.

Drugi dan je sledila košarka tri na tri, kjer so izstope tri ekipe, ki so se udarile za prvo mesto. Tokrat so imele isto število točk tri ekipe, v medsebojnih tekmah pa je bila najboljša ekipa Železni team, pred ZZP in Ekipo. Tudi boj za četrto mesto je bil ogorčen, saj je s košem v zadnjih sekundah tekme slavila ekipa +100 po srcu.

Zadnji dan tekmovanja so najprej odigrali odbojko na mivki. Po pričakovanju sta izstopali ekipi ZZP in +100 po srcu. Igralci ZZP so bili v medsebojni tekmi boljši in zasluženo osvojili prvo mesto. Tretje mesto je osvojila ekipa Železni team, četrto Ekipa in peto ŠKD Mekinje.

V zadnji disciplini letošnjega Kvadratlona, vaterpolu, prav tako ni bilo večjih presenečenj. Se je pa ekipa ZZP-ja odločila za menjavo igralca, ker sta imela dva igralca obveznosti, zato so prejeli tri kazenske točke. To jim kljub tretjemu mestu v vaterpolu ni zadostovalo za končno zmago, saj jih je ekipa Železni team premagala, prav tako pa ekipa Ekipa, ki je na koncu tudi zmagala v vaterpolu. Četrto mesto je osvojila ekipa + 100 po srcu, peto mesto pa ŠKD Mekinje.

Končni vrstni red po treh dneh Kvadratlona je bil tako: 1. mesto Železni team – 32 točk, 2. mesto ZZP – 31 točk, 3. mesto Ekipa – 26 točk, 4. mesto + 100 po srcu – 18 točk in 5. mesto ekipa ŠKD Mekinje – 10 točk. Najbolj koristen igralec 8. Kvadratlona je postal član ZZP-ja Karlo Reisner. Železni team je tako osvojil že svoj četrti naslov najbolj vsestranske ekipe, po enkrat pa so zmagali ZZP, Joža team, Gužva bar in Kranj 75.

Največja zasluga za obuditev tega tekmovanja gre Franci Kramarju in Daretu Homarju, ki sta se pred osmimi leti zamislila to tekmovanje. Pri letošnjem tekmovanju pa ne smemo mimo vseh sodnikov, ki opravljalo precej težaško delo, vseh zgoraj omenjenih ter Fresh bara in Picerije Skok. Za drugo leto organizatorja razmišljata o zgodnejšem terminu tekmovanja ali pa da bi tekmovanje speljali v dveh dneh, v soboto nedeljo. Vsekakor pa bomo tudi drugo leto v Kamniku spremljali to zanimivo poletno tekmovanje.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Besedilo in fotografije: Športna zveza Kamnik


<< Nazaj | Novice