Mali grad

Na tržnem dnevu dobrote, ki jih trosi poletje

26.07.2014

 

Danes je na Glavnem trgu potekal 12. tržni dan Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki je postregel s pristnimi okusi in aromami kamniškega podeželja.

Pridne roke pridelovalcev domače hrane so tokrat napolnile enajst stojnic, domače dobrote pa so tako ponujali: Zelenjavni vrt Tina, Bio Iris – biološko dinamična kmetija pri Vodiškarju, Kmetija Pr Prajz, Kmetija Pr Kajet, Kmetija Pr Anžič, Društvo podeželjskih žena Tuhinjske doline, Kmetija Jenko, na stojnici TIC Kamnik pa ste lahko okušali »rušovc«, žganje iz vršičkov in storžev ruševja. Je posebnost, ki združuje pastirsko izročilo kamniške okolice in sodobno nabiranje zdravilnih zelišč ter drugih rastlin ali njihovih delov v zdravilne in prehranske namene. Rušovec lahko kupite v prostorih TIC Kamnik, morda pa ga boste s pomočjo knjižice receptov »Okusi Kamnika na vsako mizo« pripravili tudi sami.

V sobotnem dopoldnevu ste lahko uživali v pestri ponudbi lokalno pridelane hrane, se norda osvežili s svežo limonado,uživali ob dišeči kavi in pokramljali s prijatelji.

Mali srpanj nam je torej postregel z obilico zelišč in  vrtnin, zato naj na krožniku kar ne zmanjka domačega paradižnika, kumaric, stročjega fižola in ostale zelenjave.

Vabljeni na tržni dan zadnjo soboto v velikem srpnju – avgustu.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice