Mali grad

Na treningih Calcit Volleyballa tudi Eva Mori in Lana Ščuka

16.08.2013

 

V četrtek sta se treningom prve ženske ekipe Calcit Volleyballa pridružili tudi slovenski kadetski reprezentantki Eva Mori in Lana Ščuka. Za Evo bo to že tretja sezona v kamniškem dresu, medtem ko je Lana novinka v ekipi, za obe pa velja, da sodita med najbolj nadarjene igralke v Sloveniji. Z njunim prihodom ima zdaj trener Gašper Ribič oziroma njegov pomočnik Aljoša Jemec, na voljo devet igralk, že v prihodnjih dneh pa bo znano, če se jim bo pridružila še kakšna.

»Prejšnji teden res ni bilo najbolj prijetno, saj smo imeli na treningih le štiri, pet igralk, toda od včeraj naprej je položaj že boljši, saj sta prišli še Eva in Lana, tako da zdaj že lahko bolj normalno treniramo. Vsekakor upam, da bom v prihodnjih dneh kaj več vedeli, kako bo z blokerkami, kajti trenutno imamo na voljo le Tamaro Borko, možno pa je, da se bomo okrepili tudi na mestu sprejemalke. Še vedno tudi čakamo na odločitev Petre Kramolc,« je pred današnjim odhodom na Roglo, kjer se bo pridružil treningom slovenske moške reprezentance, povedal trener Kamničank Gašper Ribič, ki počasi že razmišlja, da bi prvi ekipi pridružil katero od igralk iz druge ekipe. »Če v kratkem ne bomo rešili vprašanja blokerk, bomo morali resnično v prvo ekipo vzeti katero od igralk iz druge ekipe. Vsekakor se znotraj kluba pogovarjamo tudi o tej možnosti, toda za zdaj do tega še ne bo prišlo,« je pojasnil Ribič, ki je od začetka tega tedna v glavnem na Rogli, saj je, kot je znano, pomočnik selektorja slovenske moške izbrane vrste, v njegovi odsotnosti pa Kamničanke vodi njegov pomočnik Aljoša Jemec.

»Na srečo je urnik reprezentance sestavljen tako, da lahko občasno pridem na kakšen dopoldanski ali popoldanski trening, sicer pa se z Aljošo dnevno dogovarjava, kako naj potekajo treningi. Vanj imam popolno zaupanje, poleg tega pa že ima izkušnje s tem, saj je bil tudi lani v podobnem položaju, ko je imel Oleg Gorbačov obveznosti v ženski reprezentanci.« Kamničanke imajo tedensko osem treningov, ob ponedeljkih in petkih dvakrat dnevno, proste pa so le ob nedeljah, saj imajo treninge tudi ob sobotah.

Čeprav ekipa še ni v polni zasedbi, se Ribič že dogovarja za prijateljske tekme. »En turnir, 8. septembra, bomo priredili tudi sami, v dogovorih pa smo tudi z Grosupeljčankami. Zelo blizu je Celovec, tako da bomo verjetno šli tja, ali pa bodo Celovčanke prišle k nam. Če nam bo uspelo, bi radi igrali nekaj prijateljskih tekem proti italijanskim ekipam. Za nas bi bilo zelo dobrodošlo, če bi igrali proti močnejšim ekipam od sebe, kajti, še zlasti naše mlajše igralke, potrebujejo težkih tekem. Le na ta način bomo videli, kaj je tisto, kar one delajo boljše od nas, se od njih kaj naučimo. Igrati proti ekipam, ki skozi vso tekmo vršijo pritisk s servisom, ki imajo izdelan sistem bloka in obrambe, bi nam, še kako koristilo,« je prepričan novi trener odbojkaric Calcit Volleyballa.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice