Mali grad

Na sinočnji slavnosti seji podeljena priznanja Občine Kamnik

27.03.2010

 

Obeležili praznik občine Kamnik. Na osrednji slovesnosti pred spomenikom Rudolfa Maistra sta venec položila župan ter minister dr. Patrick Vlačič, na slavnosti seji podelili občinska priznanja.

Ob občinskem prazniku, 29. marcu - rojstnemu dnevu generala Maistra, so se včeraj poklonili v spomin rojaku, generalu, velikemu slovenskemu vojaku in pesniku Rudolfu Maistru Vojanovu. Venec sta pred spomenik položila župan A. Tone Smolnikar in minister za promet dr. Patrick Vlačič, prisostvovala je Častna enota Slovenske vojske.

Minister Vlačič
je v svojem govoru spomnil na številna prizadevanja generala Maistra, njegov pogum, izpostavil pomen njegovih zaslug za samostojnost in neodvisnost, Kamničankam in Kamničanom pa iskreno čestital ob občinskem prazniku.

OGLED VIDEA na spletni koTV

Sledila je vsakoletna slavnostna seja Občinskega sveta, kjer so na odru Doma kulture Kamnik podelili občinska priznanja, ki jih vsako leto podeljuje Občinski svet za zasluge na različnih področjih.

Slavnostni govornik župan A. Tone Smolnikar se je v nagovoru zahvalil letošnjim nagrajencem za zasluge in doprinos na različnih področjih, saj občino ustvarjamo složno, ob tem pa izpostavil, da se je sam v vseh letih prizadeval za enakomeren razvoj občine.

Dobitniki letošnjih priznanj so:

Naziv častnega občana je Občinski svet Občine Kamnik podelil g. Tomažu Humarju za vrhunske dosežke v alpinizmu in promociji občine Kamnik v svetu. Priznanje sta prevzela hči Urška in sin Tomaž.

Zlato priznanje Občine Kamnik je prejel g. Mateju Matevžu Koširju za zavzeto delo v Društvu upokojencev Kamnik ter prispevek pri ohranjanju in obnovi spominskih obeležij NOB. 

Srebrna priznanja so prejeli:
- ga. Karla Urh
za izjemno delo na glasbenem področju in delovanje v krajevni skupnosti
- ga.
Marija Margareta Boltar Za dolgoletno umetniško ustvarjanje, s katerim pomembno prispeva k bogatemu kulturnemu življenju Kamniške občine
- ga. Marija Marjana Berlec za aktivno delo v društvu upokojencev še zlasti  v okviru projekta »Starejši za boljšo kakovost življenja doma«
- g. Izidor Tomaž Perko za slikarski opus, s katerim je obogatil Slovenski kulturni prostor

Bronasta priznanja so prejeli:
- Urarstvu Cerar – ga. Marta Leskošek
. za devetdesetletno neprekinjeno delovanje družinske obrti
- ga. Milena Potočnik
za inovativnost na področju fizioterapevtskih naprav
- g. Frančišek Hočevar
za prispevek pri ohranjanju in obnavljanju kulturnih spomenikov v Tuhinjski doli
- g. Zvone Kemperl
za prispevek k razvoju športa v Krajevni skupnosti Tuhinj
- g. Jože Toni
za dosežke v obrtništvu in podjetništvu

Posebna priznanja
-
Gorska reševalna služba Kamnik in posadka 3. oddelka 15. helikopterskega bataljona Slovenske vojske za pogumno akcijo odstranitve starega in namestitve novega bivaka na Velikih podih v Kamniških planinah
- g. Gerhard Slamnig za aktivno delo na področju mednarodnega sodelovanja

 
Obrazložitve ob podeljenih občinskih priznanjih

<< Nazaj | Novice