Mali grad

Na sejmu TIP tudi kamniška turistična ponudba

21.01.2010

 

Z današnjo uradno otvoritvijo se je na ljubljanskem Gospodarske razstavišču začel štiri dnevni sejem Turizem in prosti čas, na katerem se med drugim predstavljajo tudi ponudniki turističnih storitev iz kamniške občine.

Skupni slogan Zeleni svet v naročju Kamniških Alp
To leto so na Agenciji za turizem in podjetništvo, v sodelovanju še z nekaterimi turističnimi ponudniki, poskrbeli za povsem nov razstavni prostor ter skupni slogan Zeleni svet v naročju Kamniških Alp, pod katerim se bodo po novem predstavljali tako doma kot v tujini.

Prva taka priložnost sledi že v začetku februarja, ko se predstavljajo na mednarodnem sejmu Vakantie Salon 2010 v Bruslju, kjer so Kamničani, v okviru Slovenske turistične organizacije, nosilci tokratnega dogodka.

Na sejmu Turizem in prosti čas Agencija za turizem in podjetništvo predstavlja novo brošuro s programi dnevnih in večdnevnih izletov po Kamniku in okolici, kamor so vključene številne turistične zanimivosti, prenočišča, kulinarična ponudba, itd.
»Eko« Terme Snovik, ki zadnja leta svojo ponudbo gradijo na okolju prijaznih standardih, na tokratnem sejmu poudarek namenjajo spomladanskim večdnevnim paketom ter posebni valentinovi ponudbi, Velika planina pa smučanju, nočnem sankanju ter programom za šolske in ostale skupine.

Župan Anton Tone Smolnikar, direktorica Agencije dr. Andreja Eržen, Petra Zlatoper, direktorica Term Snovik ter Zvone Gosar, direktor podjetja Velika planina Predstavniki Društva upokojencev Kamnik v narodni noši  

Razstavni prostor kamniške občine je, po uvodnem pozdravu direktorice Agencije za razvoj turizma in podjetništva dr. Andreje Eržen, otvoril kamniški župan Anton Tone Smolnikar. Kamniško turistično ponudbo so si v družbi župana ogledali tudi direktor direktorata za turizem Marjan Hribar, direktor Slovenske turistične organizacije Dimitrij Piciga ter sedanji in bivši predsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak in Marjan Rožič.

Župan Tone Smolnikar v dužbi Marjana Hribarja, Dimitrija Picige, Dominika S.Černjaka in Marjana Rožiča Živahen utrip že prvi dan sejma

Vsak dan sejma bodo na razstavnem prostoru informatorji, ki bodo z veseljem posredovali promocijsko gradivo ter vse dodatne informacije. Glede na lep obisk sejma že prvi dan, pa gre vsekakor pričakovati veliko število obiskovalcev tudi v naslednjih dneh, vse do nedelje.

In po čem najpogosteje sprašujejo obiskovalci na kamniškem razstavnem prostoru? Zanimajo jih cene vstopnic za bazenski kompleks ter apartmajske nočitve v  Termah Snovik, zanima jih kako in kdaj poteka nočno sankanje na Veliki planini. Večino turističnih točk v Kamniku in okolici sicer dobro poznajo (Naravni zdravilni gaj, Arboretum Voljči Potok), pozdravljajo pa tudi novi hotel Malograjski dvor v centru mesta, ki ga je Kamnik, glede na vedno večje število tujih in domačih obiskovalcev, zares potreboval.

Razstavni prostor Srca Slovenije  

V Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča (hala B) se predstavlja območje Srca Slovenije, kamor sodi tudi občina Kamnik. Na razstavnem prostoru bodo vsak dan poskrbeli za zanimiv program; že jutri se med drugim predstavlja Budnarjeva domačija iz Palovč pri Kamniku, v soboto pa razstavni prostor obiščejo starosvetni smučarji z Velike planine.


<< Nazaj | Novice