Mali grad

Na sejmu Alpe-Adria utripa Srce Slovenije

29.01.2011

 

Na največjem turističnem sejmu v Sloveniji Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, ki poteka v teh dneh, se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani predstavlja tudi območje Srce Slovenije. Pod skupno znamko letos sodelujejo občine Dol pri Ljubljani, Domžale, Ivančna Gorica, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Šmartno pri Litiji in Trzin. V štirih sejemskih dneh se bo na razstavnem prostoru Srca Slovenije zvrstilo preko 300 nastopajočih iz območja.

Center za razvoj Litija, ki je koordinator skupne predstavitve občin na sejmu, je v petek, 28. januarja na razstavni prostor povabil župane in predstavnike vključenih občin in za njih pripravil prav poseben družaben dogodek. Za kulinarične dobrote so poskrbeli člani Turističnega društva Mengeš, s svojim nastopom pa je prisotne presenetil nekdanji dolgoletni župan občine Ivančna Gorica in ljubiteljski igralec pri KD Josipa Jurčiča Muljava, Jernej Lampret v vlogi Krjavlja. Zbrane sta pozdravila tudi župan občine Mengeš, Franc Jerič in župan občine Domžale, Toni Dragar, ki sta pohvalila prizadevanja za skupno predstavljanje in povezovanje občin. Za dobro razpoloženje sta poskrbela ansambel Kosci in skupina trobil Janeza Pera iz Mengša. Legenda slovenskega turističnega novinarstva, Drago Bulc, je na dogodku kot posebni gost izrekel pohvale Srcu Slovenije in ga razglasil za najlepši in najbolj edinstven razstavni prostor na celotnem sejmu.

Obiskovalci sejma so bili navdušeni nad pestrim dogajanjem, posebno opazna so velika slikarska stojala s podobami iz celotnega območja. Ponovno so bili pod skupno znamko združeni turistični ponudniki, društva, podjetniki in posamezniki. Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija je poudarila, da želijo tudi v prihodnje spodbujati povezovanje in sodelovanje med turističnimi ponudniki in ostalimi akterji iz območja. Posebno priznanje pa so jim izkazali organizatorji, ki so Srce Slovenije za prihodnje leto povabili k sodelovanju kot regijo partnerico sejma.

Tekst in fotografije: Ana Savšek, Center za razvoj Litija

 


<< Nazaj | Novice