Mali grad

Na prvi šolski dan še dodatna varnost

30.08.2011

 

Policisti PP Kamnik bodo v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ob pričetku šolskega leta poskrbeli za še dodatno varnost učencev na poti v šolo. V času med 1. in 9. septembrom bo potekala preventivna akcija z naslovom »Varna pot v šolo«, v kateri bo sodelovalo 66 prostovoljcev iz krajevnih skupnosti, člani različnih društev, zavodov ter policijska enota Kamnik, ki bo za dodatno varnost poskrbela tudi ob večjih vpadnicah v mesto. Vsi prostovoljci bodo imeli oblečene odsevne jopiče, da jih bodo vozniki opazili in prilagodili vožnjo na šolskih poteh.

Komunalno podjetje Kamnik bo poskrbelo, da bodo na občinskih cestah izobešeni transparenti z napisom »VOZNIKI PREVIDNO - OTROCI NA CESTI«, ki bodo udeležene v prometu opozarjali na dodatno previdnost, ki v prvih septembrskih dneh zagotovo ne bo odveč.

Da pa bo prvi šolski dan kar se da prijazen, posebej za prvošolčke, bomo še dodatno poskrbeli na občini. Prvošolčki bodo ob tej priliki prejeli odsevne trakove, starši pa knjižico z naslovom »Prvi koraki v cestnem prometu«.

Sicer bo v letošnjem letu v prvi razred vstopilo 285 otrok v občini Kamnik, na prvi šolski dan pa jih bodo skupaj s starši in učitelji pozdravili tudi župan Marjan Šarec ter podžupana mag. Julijana Bizjak Mlakar in Robert Kokotec, ki bodo v četrtek obiskali osnovne šole.


<< Nazaj | Novice