Mali grad

Na prvi šolski dan poskrbljeno za še dodatno varnost

26.08.2010

 

Policisti PP Kamnik bodo v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ob pričetku šolskega leta poskrbeli za še dodatno varnost učencev na poti v šolo. V času med 1.9. in 11.9.2010 bo potekala preventivna akcija z naslovom »Varna pot v šolo«, v kateri bo sodelovalo 65 prostovoljcev, člani različnih društev, zavodov in krajevnih skupnosti ter policijska enota Kamnik, ki bo za dodatno varnost poskrbela tudi ob večjih vpadnicah v mesto. Komunalno podjetje Kamnik bo poskrbelo, da bodo na občinskih cestah izobešeni transparenti z napisom »VOZNIKI PREVIDNO - OTROCI NA CESTI«, ki bodo udeležene v prometu opozarjali na dodatno previdnost, ki v prvih septembrskih dneh zagotovo ne bo odveč.

Da pa bo prvi šolski dan kar se da prijazen, posebej za prvošolčke, bomo še dodatno poskrbeli na občini. Prvošolčki bodo ob tej priliki prejeli kresničke ter odsevne trakove, starši pa knjižico z naslovom »Prvi koraki v cestnem prometu«.

Sicer bo v letošnjem letu prvi razred začelo obiskovati 286 otrok v občini Kamnik, na prvi šolski dan pa jih bodo skupaj s starši in učitelji pozdravili tudi župan Tone Smolnikar ter podžupana Brane Golubovič in Rudolf Pfajfar, ki bodo v sredo obiskali osnovne šole.


<< Nazaj | Novice