Mali grad

Na prvi šolski dan poostrena varnost otrok

31.08.2012

 

Policisti PP Kamnik bodo v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ob pričetku šolskega leta poskrbeli za še dodatno varnost učencev na poti v šolo. V času od ponedeljka, 3. septembra do petka, 14. septembra, bo potekala preventivna akcija z naslovom »Varna pot v šolo«, v kateri bo sodelovalo 60 prostovoljcev iz krajevnih skupnosti, člani različnih društev, zavodov ter Policijska enota Kamnik, ki bo za dodatno varnost poskrbela tudi ob večjih vpadnicah v mesto. Vsi prostovoljci bodo imeli oblečene odsevne jopiče, da jih bodo vozniki opazili in prilagodili vožnjo na šolskih poteh.

Komunalno podjetje Kamnik bo poskrbelo, da bodo na občinskih cestah izobešeni transparenti z napisom »VOZNIKI PREVIDNO - OTROCI NA CESTI«, ki bodo udeležene v prometu opozarjali na dodatno previdnost, ki v prvih septembrskih dneh zagotovo ne bo odveč.

Da pa bo prvi šolski dan kar se da prijazen, posebej za prvošolčke, bomo še dodatno poskrbeli na Občini. Prvošolčki bodo ob tej priliki prejeli odsevne trakove, starši pa knjižico z naslovom »Prvi koraki v cestnem prometu«.

Sicer bo v letošnjem letu v občini Kamnik v prvi razred vstopilo 324 otrok. Na prvi šolski dan pa jih bodo skupaj s starši in učitelji pozdravili in spodbujali tudi župan Marjan Šarec ter podžupana mag. Julijana Bizjak Mlakar in Damjan Hribar, ki bodo v ponedeljek obiskali osnovne šole.


<< Nazaj | Novice