Mali grad

Na prireditvi Podeželje v mestu z Okusi Kamnika

07.09.2014

 

Srce Slovenije se je v soboto, 6. septembra 2014, med 8. in 14. uro, predstavilo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. S prireditvijo Podeželje v mestu se je predstavila ponudba kakovostnih proizvodov slovenskega podeželja. S svojimi izdelki nas je razveseljevalo 10 kmetij in rokodelcev, s promocijo in degustacijo na stojnici pa so se predstavili tudi Okusi Kamnika, kjer so obiskovalci lahko okušali »kajžersko klobaso z drobnjakom in ženofom«, ki so jo pripravili v gostilni Repnik.

Na promocijski stojnici Okusi Kamnika je Zavod za turizem in šport v občini Kamnik predstavil še trnič, rušovc in ženof.

Kljub dežju je bil tržni dan na Pogačarjevem trgu obogaten z glasbo, za katero je poskrbel Harmonikarski orkester Bučar.

Številni Ljubljančani so se na osrednji ljubljanski tržnici ustavljali na stojnicah in okušali dobrote kmetij, lahko pa so ustvarjali skupaj z rokodelci »Srca Slovenije«, mojstrice in mojstri so prikazali pletenje košar, slikanje na steklo, oblikovanje nakita, keramike, tekstilnih izdelkov in rezljanje v les.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Srce Slovenije


<< Nazaj | Novice