Mali grad

Na potep po Kamniku in okolici s kolesom. Zakaj pa ne?

18.06.2015

 

Potep s kolesom je v toplih mesecih eden najprijetnejših načinov za gibanje po Kamniku in okolici. Turistično ponudbo smo v tem mesecu obogatili z dvema električnima kolesoma, s katerimi je vožnja prava avantura, pa tudi lep način premagovanja zahtevnih kamniških vzponov. Vrhunska kolesa  nudijo tudi povprečnim kolesarjem, otrokom in starejšim gostom kolesarske užitke brez večjih naporov.

S ponudbo električnih koles želimo spodbuditi turiste in izletnike, da oglede z avtomobilom zamenjajo z ogledi z električnim kolesom in tako prispevajo k čistejšemu okolju. Električna kolesa so priročna tudi za vsakodnevne nakupe v mestu in za vožnjo v službo brez znojenja. Vožnja z njimi je manj naporna za tiste, ki kolesarjenja navkreber ne zmorejo, a se mu niso pripravljeni odreči. Upravljanje električnega pogona je preprosto in poteka preko LCD zaslona, ki prikazuje nivo napolnjenosti baterije, hitrost in prevoženo razdaljo.

Električna kolesa so na razpolago v TIC Kamnik (Glavni trg 2), na voljo pa je tudi nekaj mestnih koles. Najem mestnih koles je prvo uro brezplačen, za vsako naslednjo uro pa boste morali odšteti 2 evra za uro. Cena za izposojo električnega kolesa je za eno uro 5 evrov, za štiri ure 9 evrov, celodnevni najem pa 15 evrov. Vsak, ki si želi izposoditi kolo, mora izpolniti obrazec o odgovornosti in predložiti osebni dokument. Potrebno je tudi predložiti 20 evrov varščine, ki jo ob vrnitvi kolesa vrnemo.

Kolesa so redno vzdrževana in pripravljena na vožnjo, zraven pa si lahko brezplačno izposodite tudi čelade. Novost je tudi to, da si mestna kolesa lahko izposodite v Gostilni Repnik, hostlu Pod Skalo in v Termah Snovik. Tako se mreža ponudnikov v Kamniku širi, s tem pa postajajo možnosti za ogled zanimivosti Kamnika  in njegove okolice s kolesi dostopnejše domačim in tujim uporabnikom.

Besedilo in fotografiji: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice