Mali grad

Na nebu je zasijala nova zvezda

13.11.2013

 

Včeraj je v okviru Planinskega društva Kamnik potekal ustanovni zbor Turno smučarskega in kolesarskega odseka. Zbor je potekal v prostorih PD Kamnik in se ga je udeležilo 43 simpatizerjev kolesarstva in turnega smučanja.

“Vrli gospodje narodnjaki” so bile besede predsednika PD Kamnik Ivana Resnika, ki je zbor odprl in prisotnim v kratkem govoru povedal, da ni lepšega občutka in večje časti kot na tako visok jubilej PD Kamnik, ki letos praznuje 120 let delovanja, odpreti nov odsek. Pomeni in potrjuje, da ima PD Kamnik zdravo jedro, ima vizijo in ima prihodnost.

Delovni predsednik zbora je bil Vital Vek, navdušen smučar, alpinist in dolgoletni član PD Kamnik.

Vital je v kratkem predstavil smernice in cilje delovanja odseka, ki so:

Velik poudarek bo predvsem na organizaciji skupnih tur in druženju. Cilj odseka je tudi sodelovanje z vsemi ostalimi odseki PD Kamnik, saj je to edini ključ za dobro delovanje društva nadaljnjih 120 let. Člani TSKO Kamnik PD Kamnik si bodo prizadevali za ohranitev gorskega okolja. Čimprej pa bodo z vodstvom PD Kamnik in markacisti začeli s pogovori o odprtju dvonamenskih poti, ki so namenjene tako kolesarjem in planincem.

Na zboru je bilo izvoljeno tudi vodstvo TSKO Kamnik PD Kamnik, in sicer:

Novemu odseku srečno na poti in ja, zasijala je nova zvezda, Zvezda, ki v PD Kamnik prinaša svežino in ki je po 120. letih nujno potrebna, saj potrjuje, da smo na pravi poti, na poti kjer ne bo zmanjkalo markacij …

Vsem ljubiteljem turnega smučanja in kolesarjenja pa še vedno velja povabilo. Dobimo se vsak prvi torek v mesecu, ob 20. uri na PD Kamnik (Šutna 42).

Besedilo: Matjaž Šerkezi
Fotografije: Janez Ažman


<< Nazaj | Novice