Mali grad

Na krompirjeve počitnice v Kamnik in okolico

23.10.2014

 

Obiščite Kamnik med 25. oktobrom (sobota) in 2. novembrom (nedelja) ter se prepustite zgodbam, ki na vas čakajo v tem prisrčnem srednjeveškem mestecu z zeleno okolico.

Izkoristite brezplačne vožnje mestno-turističnega avtobusa Kamnik bus in se z njim popeljite do izbranih destinacij! Od 25. oktobra do 2. novembra potniki prejmete posebne ugodnosti in raznovrstne popuste, ki jih lahko vnovčite pri ponudnikih v Kamniku. Pozabili nismo niti na jesensko malico, saj vas bo naša ekipa ob nenapovedanih urah razvajala z lokalnimi dobrotami, ki jih v okviru projekta Okusi Kamnika pripravljajo kamniški kulinarični mojstri.

S kuponom, ki ga boste prejeli na mestno-turističnem avtobusu Kamnik bus boste prejeli sledeče ugodnosti:

Kupon velja za enkraten nakup (in za eno osebo), popusti pri posameznem ponudniku se med seboj.

Terme Snovik, najvišje ležeče terme v Sloveniji, ki letos slavijo 20. obletnico delovanja. V času krompirjevih počitnic so za vas pripravili zanimive pakete z bogatim animacijskim programom. Nudijo vam 20-odstoten popust na vse wellness storitve.

Arboretum Volčji Potok bo zasijal v jesenskih barvah. V času krompirjevih počitnic obiščite raznovrstne dogodke in se udeležite aktivnosti, ki bodo razveselile predvsem najmlajše; od izrezovanja buč, izdelovanje mozaikov, tiskanja z drevesnimi listi do dogodka Začarajmo park.

Izkoristite tople jesenske dni in odigrajte partijo golfa v Golf Arboretumu. Ne zamudite njihovih jesenskih akcij!

Holistični center zdravilni gaj Tunjice je edinstven prostor za popolno sprostitev telesa in duha. Izbirate lahko med pestrim izborom masaž in ostalih tretmajev za izboljšanje počutja. Izkoristite posebno počitniško ugodnost.

Velika planina je prava oaza miru v vseh letnih časih, obiskovalcem pa je celo leto dostopna z nihalko. Pobegnite iz mestnega vrveža in si privoščite oddih v neokrnjeni naravi le streljaj iz Ljubljane. Izkoristite ugodno ponudbo družinskih vozovnic vse do konca leta in se predajte okusnim dobrotam v planinskih domovih in gostiščih na planini.

Vsako zadnjo soboto v mesecu vas na Glavnem trgu v Kamniku čaka tržnica Okusi Kamnika Podeželje in Eko z lokalno pridelanimi izdelki in živili. Tukaj najdete tudi trnič.

Družinske urice je projekt, ki se bo prvič predstavil v okviru krompirjevih počitnic. V času počitnic bodo od ponedeljka do četrtka med 17. in 19.30 uro za starše z otroki v Matični knjižnici Kamnik organizirali zanimive delavnice za otroke in predavanja na temo vzgoje za starše. Zaključek dogodka bo potekal v petek, 31. oktobra 2014, v Budnarjevi muzejski hiši.

Sledi prve svetovne vojne, katere stoletnico od začetka obeležujemo letošnje leto, so vidne tudi v Kamniku. Za vas smo v torek, 28. oktobra, pripravili brezplačno vodenje po obeležjih prve svetovne vojne v Kamniku, prav tako pa vas bodo na ta dan brezplačno popeljali tudi po rojstni hiši Rudolfa Maistra, in sicer po razstavi: Obrazi vojnega vsakdana in ogled spominskih mest iz prve svetovne vojne v Kamniku.

Vabljeni v našo družbo, obljubljamo pestro in nepozabno jesensko dogajanje!

Besedilo: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: arhiv Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, Bojan Težak in Matej Lovše


<< Nazaj | Novice