Mali grad

Na kamniški stojnici na sejmu Alpe-Adria v ospredju Okusi Kamnika

30.01.2014

 

Osrednji turistični dogodek v Sloveniji, sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, je včeraj odprl svoja vrata. Vse do sobote, 1. februarja, se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v sklopu dogodka predstavljajo 248 ponudnikov iz 12 držav. V stekleni dvorani (hala C) se s pestrim programom predstavlja tudi kamniški turizem.

Na uradnem odprtju, ki so se ga udeležili ugledni gosti iz Slovenije in drugih držav, so podelili tudi nagrado Jakob. Gre za mednarodni natečaj, v okviru katerega so letos iskali »inovativne primere pozitivne urbane ulične prehrane v turizmu«. Na natečaju se je v sodelovanju z Gostilno Repnik za nagrado potegoval tudi Zavod za turizem in šport v občini Kamnik. 

Naša prijava je temeljila na Okusih Kamnika in uličnih jedeh, s katerimi se je Gostilna Repnik na večjih kamniških prireditvah predstavljala z lokalnimi inovativnimi uličnimi jedmi, kot so kamniški wrap s kamniško kajžerico in ženofom, fish&chips s tuhinjsko postrvjo, hamburger s telečjo kračo. Nagrada Jakob je šla v roke podjetju Ulam d.o.o. iz Sežane, ki se je na natečaj prijavilo s projektom Odprta kuhna - kulinarično popotovanje med stojnicami ljubljanske tržnice. Navkljub temu pa smo prepričani, da smo s kulnaričnim produktom Okusi Kamnika na pravi poti. 

Kaj vse lahko vidite in doživite v Kamniku in okolici, vam bodo v hali C (Steklena dvorana) vse dni v času sejma z veseljem povedali naši informatorji.

Za vse obiskovalce smo pripravili pester program, kjer bodo za posebno vzdušje poskrbeli pastirji z Velike planine, Palček Snoviček in srednjeveški pisar. Največjo pozornost smo letos namenili projektu Okusi Kamnika. Tako bodo kamniški gostinski ponudniki skrbeli za degustacijo, možen pa bo tudi nakup lokalnih dobrot. Vsi obiskovalci boste lahko sodelovali tudi v nagradni igri, v kateri boste z malo sreče prejeli bogate nagrade naših turističnih ponudnikov.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice