Mali grad

Na gradbišču Mostu čez Kamniško Bistrico so danes pričeli z vgradnjo enega od jeklenih lokov

09.06.2010

 

Lok, ki je sestavljen iz treh delov, so delavci Vegrada sestavili na samem mostu, danes pa so ga s posebnim 170 tonskim dvigalom dvignili v vertikalen položaj ter ga natančno namestili na njegovo pravo mesto. Postavitev drugega loka sledi v četrtek.

Most  čez Kamniško Bistrico bosta tako zaznamovala dva plitka jeklena loka na obeh straneh v dolžini 30 metrov, ki bosta v večernih urah osvetljena. Tako oblikovan most daje občutek dinamičnosti, lahkotnosti in odprtosti, kar bodo še posebej opazili uporabniki panoramskih kolesarskih stez in pešpoti, ki bodo speljane tudi skozi podhode mostu na levem in desnem bregu Kamniške Bistrice. Loka bosta na koncu tudi pobarvana.

 

Hkrati se opazno zaključujejo tudi ostala dela na celotni trasi, kjer trenutno postavljajo robnike in kocke na cestišču ter pripravljajo temelje za ograjo. Poteka gradnja krožišča z razširitvijo ploščatega propusta ter dela pri zavarovanju nasipa ob Kamniški Bistrici. Nadaljujejo tudi z gradnjo dostopnih poti s kolesarske steze ob Kamniški Bistrici na krožišče.


<< Nazaj | Novice