Mali grad

Na finalu Kviza o poznavanju Kamnika zmagali učenci OŠ Toma Brejca

22.03.2012

 

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik ob pomoči KD Priden možic je letos že četrto leto zapored organiziral kviz za osme razrede vseh kamniških osnovnih šol, ki so se pomerili v poznavanju mesta Kamnik, njegove zgodovine, geografije, znamenitosti in današnjega utripa. Sodelovale so zmagovalne predtekmovalne ekipe osmošolcev kamniških osnovnih šol.

Mlade vsevede je najprej pozdravil župan Marjan Šarec. Izrazil je upanje, da bi tradicionalni Kviz o poznavanju Kamnika za osnovnošolce še naprej živel, saj na tak način otroke spodbujamo k spoznavanju domače lokalne skupnosti.

Tekmovalo je šest skupin, in sicer OŠ Toma Brejca, OŠ Stranje, OŠ 27. julij, OŠ Marije Vere, OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Frana Albrehta. Le-te so se med seboj pomerile v šestih sklopih vprašanj, in sicer odgovor DA in NE,  Lepo je biti Kamničan (vprašanja iz zgodovine, geografije, splošno dogajanje in znane Kamničane), Najdi na zemljevidu, Risanje, V nošo se odenemo (sklop 12. vprašanj) in Kaj je na fotografiji.

Kviz je povezoval improvizator Juš Milčinski, napete živčke tekmovalcev pa so pomirili kamniški breakdancerji The Rock Crew.

Da pa je tekmovanje služilo svojemu namenu je štiričlanska komisija (Uršula Sušnik, Nina Klisarič, Miran Jereb in Tone Ftičar) na koncu le razglasila zmagovalca. Iz rok župana in direktorice Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik dr. Andreje Eržen so pokal in čestitke prejeli prav vsi tekmovalci (drugo in tretje mesto sta delila ekipi OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Stranje, četrto mesto je osvojila OŠ Marije Vere, peto OŠ Frana Albrehta in šesto OŠ 27. julij), seveda pa so ga bili najbolj veseli zmagovalci, učenci OŠ Toma Brejca. Navdušenja nad pokazanim znanjem pa ni skrivala niti njihova ravnateljica Mojca Rode Škrjanc.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!


<< Nazaj | Novice