Mali grad

Na finalu Kviza o poznavanju Kamnika zmagali učenci OŠ Marije Vere

17.05.2013

 

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik je letos že peto leto zapored organiziral kviz za osme razrede vseh kamniških osnovnih šol,ki so se pomerili v poznavanju mesta Kamnik, njegove zgodovine, geografije, znamenitosti, posebna tema letošnjega kviza pa je bila Velika planina. Sodelovale so zmagovalne predtekmovalne ekipe osmošolcev kamniških osnovnih šol.

Mlade vsevede je najprej pozdravila v.d. direktorice Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar. »Pomen Kviza o poznavanju Kamnika je širši. Mi, občani, smo tisti, ki širimo dober glas v deveto vas. Z znanjem pridobljenim tudi s pomočjo tega kviza boste odlični glasniki za Kamnik in to na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik pozdravljamo!«

Tekmovalo je šest skupin, in sicer OŠ Toma Brejca, OŠ Stranje, OŠ 27. julij Kamnik, OŠ Marije Vere, OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Frana Albrehta. Le-te so se med seboj pomerile v šestih sklopih vprašanj, in sicer Izberi temo, A, B, C ali D, Poišči kraje na zemljevidu, Velika planina, Prepoznaj kraje na fotografijah in odgovor DA in NE.

Kvizu se je pridružil tudi župan Marjan Šarec, čestital vsem in vsakemu udeležencu tradicionalnega Kviza o poznavanju Kamnika za osnovnošolce ter poudaril, da tudi na ta način otroke spodbujamo k spoznavanju domače lokalne skupnosti.

Da pa je tekmovanje služilo svojemu namenu je štiričlanska komisija (Marinka Mošnik, Helena Sterle, Grega Ugovšek in Nina Klisarič) na koncu le razglasila zmagovalca. Iz rok župana in v.d. direktorice Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urške Kolar so pokal in čestitke prejeli prav vsi tekmovalci (drugo mesto OŠ Toma Brejca, tretje in četrto mesto sta si delili ekipi OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Frana Albrehta, peto in šesto mesto pa sta dosegli ekipi OŠ Stranje in OŠ 27. julij Kamnik), seveda pa so ga bili najbolj veseli zmagovalci, učenci OŠ Marije Vere.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!


<< Nazaj | Novice