Mali grad

Na državnem prvenstvu v plavanju so kamniški plavalci v kategoriji dečkov in deklic blesteli

04.02.2019

 

Na državnem prvenstvu v plavanju so kamniški plavalci v kategoriji dečkov in deklic blesteliV Mariboru je od petka, 1. 2. do nedelje, 3. 2. 2019, potekalo Moštveno in posamično prvenstvo Slovenije za dečke in deklice 2019 v 25 metrskem bazenu. Kamniški plavalci so nas vse tri dni navduševali z odličnimi rezultati in poskrbeli za veliko veselje med kamniškimi navijači in ljubitelji plavanja. Že leta kamniški plavalci niso imeli tako odmevnih uspehov na državnem prvenstvu, za kar gre zasluga dobremu delu trenerja Mihe Potočnika, ki je svoje varovance odlično pripravil na najpomembnejše tekmovanje zimske sezone.

Moštveno in posamično prvenstvo Slovenije za dečke in deklice poteka tako, da se v dopoldanskem delu podeljujejo diplome v mlajšem letniku, v popoldanskem delu pa so finala, kamor se lahko uvrsti 16 najboljših plavalcev, ne glede na letnik.

Na državnem prvenstvu je Plavalni klub Kamnik zastopalo šest plavalcev: Taja Vejnovič (2006), Iza Videc (2007), Nik Peterlin (2006), Jaka Varga (2006), Jakob Prebil (2005) in Bor Slana (2005).

Prvenstva se je udeležil tudi plavalec Patrik Jagodic (2002), varovanec Emila Tahirovića, ki se je tekmovanja udeležil v kategoriji invalidov.

Naši junaki so se izjemno izkazali, saj so domov prinesli kar 12 diplom in skupno 14 medalj, od tega 4 naslove državnih prvakov. Vsi pa so se uvrščali tudi na popoldanska finala.  

V konkurenci mlajšega letnika so si diplome v dopoldanskih delih tekmovanja priplavali:

Iza Videc

Nik Peterlin

Jaka Varga

V popoldanskih finalih pa so Kamničani blesteli na stopničkah in se uvrščali med najboljše.

Iza Videc

Taja Vejnovič

Jakob Prebil

Bor Slana

Nik Peterlin

Jaka Varga 

Naslov DRŽAVNIH PRVAKOV je osvojila tudi štafeta 4 x 200 m prosto v postavi: Jaka Varga, Nik Peterlin, Jakob Prebil in Bor Slana.

Odlične rezultate so plavalci dosegli tudi v drugih štafetah:

Dečki so se v ekipnem točkovanju zavihteli na izjemno drugo mesto, skupno pa se je kamniška ekipa s 476 točkami uvrstila na odlično 6. mesto med 20-timi klubi.

Plavalcem in trenerju Mihu Potočniku iskreno čestitamo za izjemne dosežke!

Besedilo: Helena Končar, Plavalni klub Kamnik
Fotografije: Miha Potočnik

 


<< Nazaj | Novice