Mali grad

Na Žogariji zopet najuspešnejša Osnovna šola Toma Brejca

02.06.2016

 

Na Žogariji zopet najuspešnejša Osnovna šola Toma Brejca»Žogarija« je mednarodni projekt, ki že 11. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da nogomet lahko izboljša kakovost življenja med mladimi, jim vcepi vrednote, kot so solidarnost, poštenost, odgovornost in spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih ter širše. V lanski sezoni je na koncu v velikem finalu vseh držav slavila prav kamniška Osnovna šola Toma Brejca.

Župan Marjan Šarec si je skupaj z direktorico Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Boženo Peterlin dopoldan ogledal pestro dogajanje, ki se je tokrat zaradi slabega vremena odvijalo v Športni dvorani Kamnik.

Ob odprtju je nagovoril vse udeležence in jim zaželel veliko športne sreče ter obilo tekmovalnega uspeha.

Žogarija je aktivna na področju 10 držav: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Kosovo, Makedonija in Črna Gora, kjer z organizacijo prireditev želijo njihovo sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom.

Na prireditvi, ki jo skupaj z Občino Kamnik in Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik organizira Media šport, so sodelovale učenke  in učenci kamniških osnovnih šol, in sicer Osnovne šole Toma Brejca, Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Podružnične šole Mekinje, Osnovne šole Stranje, Osnovne šole Marija Vera in Osnovne 27. julij Kamnik. 

S projektom »Žogarija« se je omogočilo otrokom v starosti od 7 do 14 let, da na posebej ograjenem igrišču pokažejo svoje nogometne veščine v nogometni igri 3 na 3, se preizkusijo v spretnostnih igrah in razgibajo možgane v kvizu znanja.Sodelovali sov ustvarjalno-likovnih delavnicah, pripravi zdravega obroka, se predstavili kot pevci, glasbeniki, plesalci in navijači. Ne smemo pa pozabiti na njihove spremljevalce oziroma predstavnike šol, ki so se pomerili v zabavni igri »Tudi Vi profesor«. Na prireditvi so bili aktivno udeleženi tudi kamniški vrtci, saj je vzporedno potekala tudi MINI ŽOGARIJA. Svoje dodal tudi maskota Vranček Franček.

Vsekakor, kljub motu »fair playa«, so bile ob koncu tekmovanja razglašene še najboljše ekipe, ki so iz rok kamniškega nogometaša, člana Nogometnega kluba Domžale Slobodana Vuka prejele pokale in nagrade.

Prvo mesto je zasedla Osnovna šola Toma Brejca, drugo si je priborila Osnovna šola Marije Vere, tretje Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik, četrto mesto pa Osnovna šola Stranje. Za najbolj »fair play« ekipo je bila razglašena Osnovna šola 27. Julij Kamnik.

ISKRENE ČESTITKE VSEM TEKMOVALKAM IN TEKMOVALCEM!

Besedilo: Franci Kramar, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec in Franci Kramar


<< Nazaj | Novice