Mali grad

Na Virtusu pestra paleta možnosti za rekreacijo otrok

18.11.2014

 

V Šmarci pri Kamniku na igriščih športnega parka Virtus otrokom ponujajo številne možnosti za rekreacijo. Oživili so tudi nogometni klub, ki je "hiberniral" od leta 1991.

"Z najmlajšimi selekcijami poskušamo spet oživiti nogomet v tej regiji. V cici vadbi, ki je namenjena predšolskim otrokom (4-5 let), je trenutno okrog 20 otrok, ki trenirajo dvakrat tedensko. Z jesenjo smo se preselili v novo športno dvorano OŠ Toma Brejca. Vadba seveda ni preveč nogometno usmerjena, ampak skrbimo predvsem za razvijanje splošne motorike in koordinacije. Poleg tega smo postavili ekipi v kategoriji U-8 in U-9, kjer otroci že igrajo na turnirjih," nam je povedal Dušan Balutto, predsednik NK Virtus.

"Strast nas dela boljše," piše v sloganu nogometnega kluba Virtus Kamnik. In res je opaziti veliko nove energije in strasti. Po letu 1991 je klub nekako zamrl, pri življenju so ga ohranjali le veterani. Igrišče so med drugim ponujali v najem klubom iz Ljubljane in okolice (Olimpija, Interblock, Domžale), ki so tam trenirali. Ker je bilo v zadnjem času malce zanemarjeno, so ga letos poleti uredili, zdaj pa lepšajo še notranje prostore, saj želijo spet postaviti privlačen vadbeni center.

Ob tem dodajmo, da je v neposredni bližini dejavno športno društvo Grbina, ki je prejšnji mesec s pomočjo zagnanih prostovoljcev odprlo poseben park, imenovan freestyle ski/board park. Postavili so dva trampolina in nekaj drsnih objektov z boksi in petmetrskimi cevmi, kar bo razveselilo smučarje prostega sloga. Za podlago je položena plastična masa. Park bo odprt vse leto.

Vir: MMC RTV Slovenija

 


<< Nazaj | Novice