Mali grad

Na Veliki planini to soboto in nedeljo praznik Marije Snežne in mednarodni slikarski bienale

05.08.2010

 

Vsakoletno praznovanje žegnanjske nedelje na Veliki planini bo tudi to nedeljo, 8. avgusta zaznamovala slovesna sv. maša ob 11. uri v kapeli Marije Snežne v pastirskem naselju.

Pastirji bodo oba dneva poskrbeli za zabavno popoldne z ansambloma Galop (sobota, 7. avgust od 13. ure naprej) in Spev (nedelja, 8. avgust od 13. ure naprej), poskrbljeno bo za jedačo in pijačo.

 

Planina bo od petka do nedelje gostila tudi že 6. mednarodni Likovni bienale, ki ga vsako leto pripravlja KUD Tone Kranjc. V okolici Zelenega roba bo tako ustvarjalo okoli 30 uveljavljenih slikarskih imen iz Slovenija in tujine, ki bodo poskušali lepote velikoplaninskih podob za večno ohraniti na slikarskih platnih. Obiskovalci planine bodo imeli v teh dneh tako možnost opazovati slikarje med delom, umetnine pa bodo na ogled razstavljene v Galeriji Veronika v Kamniku, predvidoma v septembru.

Vozni red nihalke
Nihalka iz doline Kamniške Bistrice med vikendi vozi vsako polno uro od 8.00 do 20.00 ure (oz. po potrebi). Obratuje tudi dvosedežnica, ki obiskovalce popelje na vrh planine. Od tam sledi približno 20min hoje do pastirskega naselja.

Več informacij: www.velikaplanina.si

Nakup vozovnic je po novem možen tudi v Turistično informacijskem centru v Kamniku po bolj ugodni ceni (vsak dan od 9.00 do 20.00)


<< Nazaj | Novice