Mali grad

Na Veliki planini je raj

23.02.2016

 

Na Veliki planini je rajVikend in počitnice so otroci in odrasli z veseljem preživljali na Veliki planini. Čeprav je bil začetek tedna bolj meglen in deževen, pa je bilo konec tedna preskrbljeno za vse ljubitelje smučanja, bordanja in  sankanja (s pležuhi in sanmi). Tudi planinski pohodniki so prišli na svoj račun.

Če si imel krplje, je bilo pa sploh užitek, ko se ti ni nič udiralo. Pogledi na okoliške vršace, Grintovce in tja daleč proti Julijcem, so potolažili marsikoga, ki je gazil iz  Kranjskega Raka ali Ravni proti planini in čez njo do Zelenega Roba in od tam do Gradišča (1666 metrov). Tam ob Roži vrhov je bil pogled res enkraten. Na vse strani je bilo tako lepo, da nisi vedel, kam pogledati.

Pozabljeno je bilo, kako si odkopaval vhod v kočo, naredil stopnice v snegu, urejal vse, kar je potrebno za dobro počutje. Klepet v koči in domovih, prinese marsikaj prijetnega.

Poglejte si nekaj utrinkov in če imate čas, se podajte v ta gorski svet, odet v debelo snežno odejo, prav posebno lep ob sončnem vzhodu in zahodu, ko se barve na snegu prelivajo. Lahko izberete žičnico, sedežnico ali pa se padate peš s katerekoli strani. Povsod boste lepo sprejeti in z veseljem si boste napolnili baterije za prihodnje dni. 

Srečno.

Besedilo in fotografija: Helena Plahuta


<< Nazaj | Novice