Mali grad

Na Tvojo besedo … smo prišli na oratorij!

26.08.2014

 

Od 18. do 23. avgusta 2014 je v Šmartnem v Tuhinju potekal že 13. oratorij po vrsti. Zbralo se nas je okrog 150 udeležencev in 40 animatorjev iz bližnje in daljne okolice. Tokrat je dogajanje zgodbo apostola Petra povezovalo z aktivnostmi po skupinah, delavnicah in velikih igrah. Svoje mesto je ponovno dobil tudi predšolski program za predšolske otroke, t. i. Mali oratorij, ki ga je pridno obiskovalo 23 nadobudnih malčkov.

Tudi tokrat smo imeli na oratoriju obilico gostov. V ponedeljek so nas obiskali Rdeči noski in nam na simpatičen način prikazali svoje delo v bolnišnicah, se zahvalili za vse nabrane kartuše in nas povabili k sodelovanju tudi v naprej. Na delavnicah so nas obiskali fizik, ki je prikazal »čarovnije« s tekočim dušikom, žongler, ki je učil ročnih spretnosti in ekipa ameriškega nogometa, ki je razmigala udeležence v telovadnici. Poleg tega smo na delavnicah izdelovali še čolničke in papir, okraševali sveče, pokazali izvirnost na fotografski delavnici, se sladkali na kuharski ter se spopadali s svojim strahom na vojaški in adrenalinski delavnici. Za športne navdušence pa je bila možnost preveriti svoje sposobnosti tudi na nogometni delavnici.

Cel teden smo v igrici sledili Petrovi zgodbi, kakšno besedo o njej rekli tudi na katehezah ter spotoma utrjevali vrednote. Velike igre so preizkusile našo iznajdljivost in spretnost, odmori pa našo igrivost in otroško razigranost.

V sredo smo se odpravili na vojaški izlet v okolico, ga kronali s sveto mašo in se poveselili na pikniku, potem pa so nas dežne kaplje pregnale v telovadnico, kjer smo ob zvokih harmonike ter ob igrah in pogovoru nadaljevali veselo druženje.

V petek nas je obiskal prav poseben gost – škof Peter Štumpf, ki je z nami delil svojo zgodbo in jo povezal s tisto apostola Petra.

Tudi letos je sobota prinesla program za starše. Tokrat sta prišli sodelavki Študijsko-raziskovalnega centra za družino s predavanjem »Kako razumeti otroške možgane.« Sobotni program smo zaokrožili s sveto mašo in piknikom ter se zadržali v pogovoru, igrah in obljubi, da se prihodnje leto ponovno srečamo – na Njegovo besedo.

Besedilo: Monika Jeglič
Fotografije: Metka Komatar


<< Nazaj | Novice