Mali grad

Na Šutni dišalo po Okusih Kamnika

30.04.2016

 

Zadnja sobota v mesecu  aprilu nam je tokrat tržnico Okusi Kamnika – Podeželje in Eko prinesla na Šutno. S soncem obsijano jutro je na najlepšo ulico v mestu privabilo lepo število obiskovalcev, ki so lahko nakupovali lokalne dobrote pridnih pridelovalcev domače hrane. Tokrat so se predstavili: Kmetija Pr'Vodiškarju, Figa Maks, Kmetija Špeh, trgovina Zlata ptička, Kmetija Pr'Anžič, Domače mesnine Soud, Hiša slaščic Tarangela, Kmetija Močnik, Zelenjavni vrt Tina, Društvo podeželjskih žena Tuhinjske doline in  rokodelka Marija Šmidovnik.

Tržnica, ki se odvija vsako zadnjo soboto v mesecu, vsakokrat možnost predstavitve ponudi tudi gostujočim prodajalcem, to pot se je predstavil Rotarjev mlin z domačimi testeninami  Mlinarjev sin. Obiskovalce Šutne so na eni izmed stojnic pozdravili tudi Ambasadorji nasmeha, prvo slovensko  društvo za terapijo s pomočjo živali. Prijazni terapevtski kužki in njihovi vodniki  so privabili nasmeh na obraz marsikateremu mimoidočemu – to pa je tudi poslanstvo  prostovoljnega društva, ki terapije s pomočjo živali izvaja tudi v CIRIUS-u Kamnik in v Domu starejših občanov Kamnik. Članice društva Grunt so za otroke pripravile brezplačno ustvarjalno delavnico na temo sajenja semen v lončke, ušesa sprehajalcev pa je božala prijetna ulična glasba izvajalca Andreja Lobanova. Ker je pomembno, da se čim več Kamničanov odloča za prehransko samooskrbo, je bilo na TIC stojnici moč brezplačno dobiti sadiko zelenjave, ki so jo prispevali v Kmetiji Bohinc iz Šmarce.

V Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik si želimo, da bi tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko postala stalnica na Šutni, zato vas že danes vabimo, da jo zopet obiščete v soboto, 28. maja 2016.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik


<< Nazaj | Novice