Mali grad

Na Šolskem centru Rudolfa Maistra Kamnik tudi letos uspešni pri poklicni in splošni maturi

16.07.2012

 

Prejšnji ponedeljek so dijakinje, dijaki, udeleženci izobraževanja odraslih ter prva generacije udeleženk predšolske vzgoje Srednje ekonomske šole Šolskega centra Rudolfa Maistra iz Kamnika prejeli spričevala poklicne mature. Danes pa tudi maturantke in maturantje Gimnazije Kamnik doživljajo sklepno dejanje srednješolskih dni, ko so prejeli rezultate in spričevala splošne mature.

Državni izpitni center je danes na spletu objavil rezultate posameznih predmetov splošne mature, ki so jo dijakinje in dijaki opravljali v spomladanskem roku.

Že v ponedeljek, 9. julija 2012, so bili znani rezultati poklicne mature. Na Šolskem centru Rudolfa Maistra Kamnik je maturo v programu ekonomski tehnik uspešno opravilo 87 odstotkov dijakov, kjer sta bili najbolj uspešni Tina Keršič z 21 točkami in Tjaša Urankar z 20 točkami. Med bodočimi vzgojiteljicami jih je v prvi generaciji programa predšolska vzgoja na izobraževanju odraslih končalo 93 odstotkov, najbolj uspešna je bila Nika Spruk z 20 točkami. 

»Tako dijaki kot izobraževalci izrednega izobraževanja so dokazali, da zmorejo doseči odlične uspehe, s katerimi bodo lahko dosegli želene cilje - ali kot študentje ali v svojem poklicu«, je povedala ravnateljica Srednje ekonomske šole dr. Tatjana Novak.

Težko pričakovane rezultate splošne mature so danes dobili tudi maturantje in maturantke Gimnazije Kamnik. V šolski avli je ponosnim maturantkam in maturantom spričevala podelil direktor ŠCRM Kamnik mag. Šemso Mujanovič. V spomladanskem roku je maturo opravljalo 125 dijakinj in dijakov, 119 je bilo uspešnih, to je 95,2 odstotka. V primerjavi s prejšnjim šolskim letom, ko je bila uspešnost 95,12 odstotna, so bili letos le malenkost bolj uspešni. V šolskem letu 2011/2012 imamo 3 zlate maturantke, in sicer Petra Kapš je dosegla 33 točk, Daša Svetic 32 točk in Tanja Repič z doseženimi 30 točkami.

Vsem iskreno čestitamo in vam želimo prijetne počitnice!

Fotografije: mag. Šemso Mujanovič, Šolski center Rudolfa Maistra Kamnik


<< Nazaj | Novice