Mali grad

Na Šajnolomu razglasili dva predloga občanov v okviru projekta Štajnraum

19.08.2011

 

Teoretsko in strokovno izhodišče delavnice je bilo razviti nov pristop k raziskovanju prostora, ter pridobivanju povratnih informacij s strani prebivalcev. Zaradi tega, je skupina Štajn k projektu povabila še znano ljubljansko skupino Prostorož, ter kamniško impro zasedbo Blage Veze. Skupaj so razvili projekt, kjer so na opazen grafični način in s pomočjo impro igralcev na ulici, stimulirali mimoidoče, da oddajo svoj predlog za razvoj mestnega središča.

V slovenskem prostoru, se tak način pristopa k raziskovanju prostora še ni izvajal, kar pomeni svojevrsten eksperiment in velik korak k razvoju znanja mladih v naši skupini.

Prvi dogodek se je odvil prejšnji petek, ko so na Šutni postavili velik črno bel nabiralnik in označili fasado hiše arhitekture s črno-belimi črtami. Takrat so se improligaši tudi lotili pridobivanja informacij na Šutni, pred hišo arhitekture. Preko vikenda je bilo oddanih 140 predlogov. Pri projektu je sodelovalo približno 15 mladih kamniških študentov, ter mentorica iz skupine Prostorož.

Najboljših šest predlogov so Štajnovci izbrali ter predložili županu ter občinski upravi ter prosili za izbor tistega predloga, ki bi se v doglednem času lahko tudi izvedel. Razglasitev zmagovalnega predloga je potekala včeraj na Večernem odru. Župan Marjan Šarec je skupaj s predstavnikom skupine Štajn Sinanom Mihelčičem prisotnim sporočil, da se je občinska uprava odločila za dva predloga, in sicer:

Razglasitev rezultatov so Štajnovci popestrili tudi z improvizacijo nekaterih predlogov.

Obiskovalci 8. Kamfesta pa so večer zaključili ob zvokih koncerta filmske glasbe Mestne godbe Kamnik pod taktirko Martina Dukariča.


<< Nazaj | Novice