Mali grad

Na SP v gorskem kolesarstvu dva člana Calcit Bike Teama

23.08.2013

 

Slovenska gorsko-kolesarska reprezentanca v soboto potuje v Južno Afriko, kjer bo od 26. avgusta do 1. septembra svetovno prvenstvo. V Pietermaritzburg se odpravlja sedem tekmovalcev, med njimi sta tudi dva člana kamniškega Calcit Bike Teama. V olimpijskem krosu se bosta za mesto v desterici borila Blaža Klemenčič in Gregor Krajnc.

Klemenčičeva v prvem delu sezone svetovnega pokala ni našla stika z najboljšimi, v drugi polovici pa je najprej na državnem prvenstvu premagala Tanjo Žakelj, v Andori nato končala na devetem mestu, zato se v JAR podaja polna optimizma.

»Cilji so visoki. Trikrat sem bila že deseta, z desetim mestom ne bi bila zadovoljna. Rezultat je v redu, ampak jaz osebno ne bi bila zadovoljna. Glede na to, da sem dobro pripravljena, tako fizično kot tehnično, in če se mi vse to poklopi, sem lahko zelo visoko. Ne bi konkretno govorila o nekih številkah,« je povedala Blaža, ki upa na mesto v prvi deseterici. Zadnje dni je preživela v Kranjski gori, kjer se je posvetila treningu tehnike: »Največ sem se posvetila tehniki, tu mi še manjka. Kar se treningov tiče, sem zelo veliko delala na hitrosti z motorjem, ker proga v Afriki je hitra.«

»Tu sem že vozila, proga mi je všeč. Skrbi me, kako bo, če bo dež. To se ve, da je proga zelo drseča. Malo me je strah dežja, ampak sem pripravljena. Tudi dež bo za vse isto, upam pa na lepo in suho progo,« je zaključila Blaža.

Z visokimi cilji se v Afriko podaja tudi Grega, ki bo nastopil na svojem drugem SP. »S sezono sem zadovoljen, svetovne pokale sem kar dobro odpeljal. Zdaj pa SP, cilj imam postavljen v deseterici. Vem, da bo težko, ampak za vse bo enako težko. Treba se je najbolj potruditi,« je dejal Grega, o pripravljenosti pa dodal: »Zadovoljen sem. Mislim, da sem odlično pripravljen, bolj kot za svetovne pokale, zato imam tudi višje cilje.«

V slovenski reprezentanci so sicer še Tanja Žakelj (olimpijski kros), Miha Halzer (eliminator), Zarja Černilogar, Žiga Pandur in Jure Žabjek (vsi spust). Grega bo nastopil v četrtek, Blaža pa v soboto.

Besedilo: PR CALCIT BIKE TEAM


<< Nazaj | Novice