Mali grad

Na ŠCRM podeljene mednarodne jezikovne diplome

30.05.2012

 

Včeraj so učiteljice nemškega in angleškega jezika ŠCRM Kamnik pripravile svečano podelitev mednarodnih jezikovnih certifikatov. Prireditev, ki so jo popestrili člani angleške dramske skupine z glasbenimi nastopi in zanimivi govori gostov, se je zaključila z zakusko in prijetnim klepetom.

Direktor British Councila James Hampson je podelil 18 FCE certifikatov, koordinator DSD za Slovenijo dr. Reinhard Zulke pa je podelil 6 DSD II diplom. Poleg tega je še 20 dijakov osvojilo DSD I diplomo, kar kaže na zelo uspešno leto na jezikovnem področju. Gosta sta izpostavljala pomen angleškega jezika v svetu in nemškega v Evropi in gospodarstvu.

Prisotne je pozdravila tudi nekdanja učiteljica na ŠCRM, sedanja podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar in izrazila veselje, da so se dijaki ŠCRM res naučili tujih jezikov in jih tudi znajo uporabljati v različne namene, tudi kulturne (primer Muzikla Mamma mia).

Direktor ŠCRM Kamnik mag. Šemso Mujanovič je poudaril pomembnost zavedanja učenja tujih jezikov. Na ŠCRM se trudijo ustvarjati dobre pogoje dela in pridodati svoj delček k smernicam EU, da bi vsi državljani EU govorili vsaj dva tuja jezika.

Vsem dobitnikom jezikovnih priznanj iskrene čestitke, zahvala pa seveda gre tudi mentoricama Gaby Drewes in Marti Janežič, ki sta dijake pripravljali in uspešno pripravili.

Vir: ŠCRM Kamnik


<< Nazaj | Novice