Mali grad

Na ŠCRM podelili prva bronasta priznanja za sodelovanje v projektu MEPI

17.11.2010

 

Program MEPI (Mednarodno priznanje za mlade), ki spodbuja mladostnike k dejavnemu, zdravemu, ne tekmovalnemu in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa, so na ŠCRM začeli izvajati pred leti. Tako so se priključili več kot 4 milijonom mladih po vsem svetu, ki so v program že vključeni. Bronasta priznanja 7 dijakom je danes podelil župan Občine Kamnik Marjan Šarec.

Mladi so vsaj 3 mesece aktivno sodelovali na področjih prostovoljstva, veščin, rekreativnih športov in odprav ter se tako urili in izpolnjevali za današnji način življenja. Na vsakem področju so si določili cilj, ki so ga v treh mesecih uspešno izpolnili. Bronasta priznanja so prva težavnostna stopnja programa, po besedah ravnateljice Srednje ekonomske šole mag. Tatjane Novak, pa upajo, da bodo že čez dve leti tudi med prejemniki zlatih priznanj, ki se podeljujejo na državnem nivoju.

Župan Marja Šarec je v svojem nagovoru čestital dijakom za uspešno zaključeno prvo težavnostno stopnjo ter jih spodbudil k nadaljnjemu udejstvovanju v projektu. Veseli ga, da mladi posvečajo pozornost tovrstnim dejavnostim, preko katerih se lotevajo novih izzivov. Prepričan je, da bodo pridobljene veščine znali uporabljati v življenju, zato se, kot še dodaja župan Šarec, ni potrebno bati za njihovo prihodnost. Poudaril je pomembno vlogo prostovoljstva in čuta do sočloveka, kar so imeli priložnost izkusiti pobližje tudi skozi projekt.

Prejemniki bronastih priznanj so: Anita Jeglič, Špela Petročnik, Sara Puketa, Jure Repanšek, Primož Mav, Tomaž Prezelj in Tadej Plečko

O projektu MEPI
MEPI je eden izmed šestih največjih svetovnih programov za mlade od 14 do 25 leta in ga izvaja že več kot 120 držav po svetu. V Sloveniji je bil vpeljan leta 1999 v okviru nevladne mladinske organizacije. Od leta 2003 je ustanovljeno Društvo MEPI – Mednarodno priznanje za mlade, ki je sedež nacionalnega odbora, ki deluje pod okriljem International Award Association v Londonu. Deluje v javnem interesu na področju vzgoje in izobraževanja, pomembno vlogo pa ima tudi pri promociji Slovenije med mladimi v svetu.

Cilj program MEPI je spodbuditi razvoj osebnih interesov in praktičnih strokovnih znanj, spodbuditi in pokazati napredek v izboljšanju lastnih psihofizičnih spodobnosti ter spodbuditi željo po novih odkritjih in spoznanjih. Pomembno je, da mladi spoznajo in se naučijo, kako koristno je služiti in nuditi pomoč drugim.


<< Nazaj | Novice