Mali grad

Na Perovanju se je tudi ločevalo

11.05.2011

 

V sklopu prireditve ob 770 - letnici prve omembe imena Perovo, je izvajalec javne gospodarske službe ravnanja s komunalnimi odpadki v Občini Kamnik, podjetje Publicus, d.o.o., Ljubljana, na povabilo članov organizacijskega odbora za pripravo perovske prireditve, izvedel spretnostno igro ločevanja odpadkov, »Kralji ločevanja«. V napetem tekmovanju so se pomerile 4 ekipe nadebudnih ločevalcev odpadkov, ki so v enournem napenjanju možganov in mišic pokazali zavidljivo znanje s področja ločevanja. Pa poglejmo, kaj so počeli.

Za ogrevanje so se ekipe pomerile v »Plastenka bowlingu«. Zaradi natančnih metov tekmovalcev, so imeli organizatorji tekmovanja veliko dela pri lovljenju plastenk, ki so dobesedno »frčale« po zraku.

 

Sledila je igra »Hitri in ločeni« (poligon za ločevanje odpadkov). Tu je morala vsaka ekipa pokazati tako fizične kot umske sposobnosti. Prvi tekmovalec vsake ekipe se je spopadel s smetarskimi posodami, ki jih je moral obiti po točno določenem vrstnem redu.

 

Sledilo je ločevanje biološko razgradljivih odpadkov, odpadne električne in elektronske opreme in odpadnih baterij, kjer smo lahko občudovali različne študiozne pristope k samem ločevanju in neverjetno zbranost tekmujočih.

 

Tretji tekmovalec vsake ekipe pa je poligon zaključil s sortiranjem ostanka komunalnih odpadkov in mešane odpadne embalaže. Prva vrsta odpadkov je romala v en koš, druga pa v drugi. Na tem mestu je treba poudariti, da so se tu naredile odločilne razlike med ekipami, za kar je odgovoren veter, ki je že nakazoval, da se bliža huda ura.

 

Tekmovanje se je zaključilo z igro »Pravilna/nepravilna trditev«. Potem, ko so člani vseh ekip prenehali z napenjanjem možganov, so za sodelovanje v igri Kralji ločevanja prejeli 10-litrske posode za ločeno zbiranje biološko razgradljivih kuhinjskih odpadkov in paket rumenih vreč za ločeno zbiranje mešane odpadne embalaže. Naše druženje je bilo s tem končano. Nato pa je deževalo in to drži kot pribito …

 


<< Nazaj | Novice