Mali grad

Na Osnovni šoli Toma Brejca so pozdravili december

08.12.2016

 

Na Osnovni šoli Toma Brejca so pozdravili decemberŽupan Marjan Šarec se je zvečer skupaj z ravnateljico Osnovne šole Toma Brejca Mojco Rode Škrjanc udeležil prijetne predbožične prireditve, ob kateri so otroci skupaj z mentorji v telovadnici Osnovne šole Toma Brejca pozdravili december in pričarali pravo praznično vzdušje.

Na Osnovni šoli Toma Brejca vsako leto v decembru pripravijo prireditev za njihove najdražje – naj bo to koncert, sejem ali ustvarjalno popoldne. Z začetkom sodelovanja v dvoletnem mednarodnem projektu »Razvijanje osnovnih spretnosti preko umetniških zmožnosti« so na šoli zaživeli gledališki, likovni in glasbeno-plesni klub.

Letos so se odločili, da klubi združijo moči in vsak od njih je aktivno sodeloval pri uspešni realizaciji decembrske prireditve, ki so jo poimenovali »Pozdrav decembru«. Prireditev, ki je do zadnjega kotička napolnila večnamenski prostor kamniške osnovne šole. Čarobna prireditev, ki je navdušila slehernega obiskovalca in nas ni pustila ravnodušne.

Odgovornost za igro je prevzel gledališki klub, likovni klub je poskrbel za scenografijo, seveda pa ni manjkalo niti plesnih točk, za katere je poskrbel plesni klub. Nekateri mladi umetniki so svoje znanje že nadgrajevali na prvi mednarodni delavnici v Grčiji konec novembra, naslednja izmenjava pa sledi drugo leto, v mesecu aprilu, ko bodo na Hrvaško odpotovali najbolj prizadevni.

Zbrane je nagovorila ravnateljica Osnovne šole Toma Brejca Mojca Rode Škrjanc in poudarila: »Res je, znašli smo se v času, ki ga imam najraje. V tistem pričakovanju mirnih dni v decembru, ko se  družina, v ožjem ali širšem smislu, zbere za skupno mizo. Želim vam, da boste v teh dneh imeli veliko takšnih trenutkov in čim manj tekali po trgovinah ter izgubljali nepotreben čas. V novem let pa vam želim, da bi še naprej sobivali tako, kot to znamo, sproti reševali težave in bili srečni.«

Besedam ravnateljice se je pridružil še župan Marjan Šarec, ki je učenkam, učencem, staršem, starim staršem, strokovnim sodelavcem Osnovne šole Toma Brejca in vsem navzočim zaželel prijeten zaključek letošnjega leta z mislijo na uspešno prihodnje leto: »Prišel je december. Čas veselja. Čas radosti. Čas, ko pozabimo na vsakdanje skrbi, hkrati pa je to tudi čas, ko se družina zbere in si nameni več skupnih trenutkov. Ta čas, ki je danes pred nami, pa bomo preživeli v družbi učenk in učencev, ki so pripravili lep in prisrčen program, takšnega, kot to vedno znajo. Želim vam, da bi praznike pričakali v miru in bi se vam v novem letu, ki naj bo tudi uspešno, čim več želja izteklo tako, kot si to sami želite.«

Z igrico pa so nas nato razveseljevale članice in člani dramskega kluba v zasedbi Eve Metelko, Lana Roliha, Eme Rihter, Lana Kočana, Aneja Gorjana Novaka, Betke Debevec, Matica Šublja, Nike Marčec, Mateja Steleta in Daše Škrbina. Za plesne ritme so poskrbeli plesalci iz 4. in 5. razreda ter Tanai Movern, Andrej Jerin in Valentin Trobevšek iz plesnega kluba. Vesele pesmi so zadonele v izvedbi mlajšega in starejšega otroškega pevskega zbora, s pesmijo se nam je pridružila še pevka Ana Kutnar skupaj s kitaristko Evo Lap.

Pravo zimsko vzdušje so nam pričarali z uprizoritvijo pesmi Snežinka, novoletno voščilo pa namenili učenci 2. a razreda. Seveda ne smemo pozabiti tudi na lepo scenografijo, za katero so poskrbeli učenci likovnega kluba Eva Lap, Matic Toni, Krištof Hruševar, Eva Metelko, Daša Lupis Pirc, Nastja Bizjak, Eva Božič, Lucija Baša, Pina Štubljar in Andrej Gotar, za snemanje in montažo posnetka o poti do samostojnosti pa Blaž Bergant.


<< Nazaj | Novice