Mali grad

Na Osnovni šoli Marije Vere so pozdravili pomlad

28.03.2013

 

V veliki telovadnici Osnovne šole Marije Vere so nam s pestrim programom popestrili današnji večer. Prijetne pomladne prireditve »Pomlad v Kamniku« se jeudeležil tudi župan Marjan Šarec.

V mesecu marcu praznujemo začetek pomladi, ki ni samo letni čas, ampak je obljuba novega življenja v naravi. Če ne bi bilo mater, potem tudi nas ne bi bilo. Zaslužijo si, da imajo svoj praznik. V marcu praznujemo tudi občinski praznik, v sklopu katerega se je odvijala današnja prireditev na kamniški šoli. Vse tri praznike so nam polepšali učenci Osnovne šole Marije Vere s pesmijo, plesom in recitacijami. Vsako pomlad se s prireditvijo »Pomlad v Kamniku« otroci kamniške šole spomnijo staršev, ki jih spremljajo in spodbujajo, včasih pa tudi opominjajo in jim svetujejo. Zato so danes to prireditev posvetili tudi njim.

Zbrano množico je sprva pozdravila ravnateljica Osnovne šole Marije Vere Violeta Vodlan in povedala: «Na današnji prireditvi lepo pozdravljeni. Na koledarju je že označena pomlad, a je okoli nas še vedno sneg. V mesecu marcu občina Kamnik praznuje svoj praznik in ponosni smo, da lahko delamo v tako lepi občini. Z današnjo prireditvijo pozdravljamo pomlad, našim mamicam izrekamo skromno hvala in skupaj z županom Marjanom Šarcem praznujemo praznik občine Kamnik«.  

Pomladnemu razpoloženju na šoli pa se je z naslednjimi besedami pridružil tudi župan Marjan Šarec: «Jutri je praznik občine Kamnik. Dan, ko slavimo rojstni dan našega velikega rojaka, pesnika in generala Rudolfa Maistra, ki je Sloveniji priboril dobršen del ozemlja. V veliko veselje mi je, da ste se tega dne spomnili tudi vi ter z današnjo proslavo obeležili praznik občine Kamnik.« » Naši najmlajši nam bodo danes, kljub snežnim razmeram, pričarali pomlad. Vaša šola je tudi letos pripravila prisrčen ter čudovit program in prav je, da se šola predstavi tudi na tak način. Osnovna šola Marije Vere je ena najlepših šol v naši občini. Dejavni in uspešni ste na mnogih področjih. Sodelujete tudi z Občino Kamnik, za uspehe učenk in učencev pa ste vsekakor zadolženi tako vi, zaposleni Osnovne šole Marije Vere, kot tudi starši in seveda mamice, ki ste pred kratkim praznovale svoj praznik. Iskrene čestitke ob prazniku in želim si, da se drugo leto ponovno srečamo, morda bo pa takrat, ob tem času, že kaj cvetelo,« je še povedal župan.

V prvi točki današnjega kulturnega programa smo prisluhnili mladim glasovom Otroškega pevskega zbora ŠKUD Verine Zvezdice. Vsekakor zanimanja vredna je bila šolska Otroška folklorna skupina Verine zvezdice, ki je letos dobila nove folklorne kostume, v katerih so se nam danes tudi prvič predstavili. Tako smo imeli priložnost videti, kako so se na prehodu iz 19. v 20. stoletje oblačili otroci v Kamniku in okolici.

Prvošolčki Osnovne šole Marije Vere so nam s točko »Abeceda« dokazali, da znajo že celo abecedo in letos se bodo naučili zapisati tudi vse velike tiskane črke. Z drugošolci smo odplesali na pot okrog sveta. Zabavali so nas tretješolci s svojo točko »Daj mi poljub«.

Učenci četrtih razredov so nam v počastitev občinskega praznika in pomladi pripravili recitacije lepih misli. Svoje misli pa so popestrili še z melodijami harmonike in kitare. Učenka Maja Strle je v pesmi predstavila misli o Kamniku in pomladi. Sledila je še glasbena točka, in sicer v izvedbi Mladinskega pevskega zbora. Nato pa smo se prepustili plesnim ritmom in gibanju ob glasbi petošolcev ter Plesne šole Miki,ki se nam je predstavila skoreografijo na pesem »Mamica je kakor zarja«.


<< Nazaj | Novice