Mali grad

Na Osnovni šoli 27. julij Kamnik podpisali gozdno ekolistino

16.05.2019

 

Na Osnovni šoli 27. julij Kamnik podpisali gozdno ekolistinoŽupan Matej Slapar je dopoldan skupaj z ravnateljico Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasno Lampe in nacionalnim koordinatorjem Ekošole mag. Gregorjem Cerarjem podpisal gozdno ekolistino. Osnovna šola 27. julij Kamnik je namreč članica programa Ekošole od leta 2015 dalje in letos drugo leto sodeluje v projektu Znanje o gozdovih. V projekt so vključeni z namenom, da učencem prenesejo sporočilo, da so naši gozdovi za prihodnost generacij zelo pomembni, saj prispevajo pomemben vir kisika, so vir hrane in surovin, skrbijo za biotsko raznovrstnost in nam služijo za oddih ter rekreacijo.

Na današnji prireditvi so učenci šole prikazali našim namlajšim, otrokom Zasebnega vrtca Sonček in Zasebnega vrtca Peter Pan, kratko in poučno okoljevarstveno igrico z naslovom Veliki nemarni škornji, ki je govorila o tem, kako hitro lahko uničimo zdrav in stabilen gozd z divjimi odlagališči in s hrupom, ki plaši gozdne živali.

V igrici so sodelovale gobice (lisička, goban, črna trobenta in rdeča mušnica) in gozdne živali (zajček, veveriček, polž, sinička). Vsi so tarnali nad tem, kako nemarni so lahko ljudje, ki uničujejo vse, kar jim pride pod noge, v gozd pripeljejo vso navlako, za katero v urbanih mestih zmanjkuje prostora. Rešitev, ki so jo v igrici sprejele gobice in živali, je v ozaveščanju vseh prebivalcev o varovanju okolja in o čistilnih akcijah, kjer lahko vsak posameznik naredi nekaj dobrega zase in za svojo okolico.

Pomembnih dejstev o varovanju našega okolja pa se poleg učencev zavedajo tudi na Občini Kamnik, Osnovni šoli 27. julij Kamnik in v programu Ekošola, zato je danes župan skupaj z ravnateljico in nacionalnim koordinatorjem podpisal tako imenovano gozdno ekolistino, ki so jo z velikim navdušenjem pripravili učenci Osnovne šole 27. julij Kamnik.


<< Nazaj | Novice