Mali grad

Na Osnovni šoli 27. julij Kamnik odprli nova okna

18.09.2013

 

Dopoldan se je župan Marjan Šarec skupaj z direktorjem občinske uprave mag. Ivanom Kendo udeležil slovesnosti ob 30-letnici Osnovne šole 27. julij, Kamnik. Z ravnateljico Jasno Lampe je župan simbolično prerezal trak nove pridobitve šole,in sicer oken, okenskih polic, senčil.

V letu 2013 je bilo v naši občini postorjenega veliko, vloženega in izvedeno pa že kar nekaj investicij, ki predstavljajo kvalitetnejšo infrastrukturo na področju družbenih dejavnosti. Naj si bo to v Dom kulture Kamnik, v kulturne domove nekaterih krajevnih skupnostih in nenazadnje v nekatere podružnične šole ter največja investicija gradnja centralne Osnovne šole Toma Brejca. Ob tem naj omenimo še nove prostore Spominske sobe Rudolfa Maistra in končno smo danes pričakali še eno dodatno pridobitev. V mesecu juliju 2013 je bila končana investicija zamenjave stavbnega pohištva v Osnovni šoli 27. julij, Kamnik. Demontirana so bila energetsko neustrezna okna, ki niso več tesnila in zaradi tega je bilo težje izvajati dejavnosti zavoda, težji so bili delovni pogoji in stroški ogrevanja posledično temu tudi relativno visoki.

Izvedba projekta je torej vsebovala demontažo obstoječih oken in okenskih polic, v nadaljevanju pa izdelavo in vgradnjo novih oken s kombiniranim odpiranjem ter novih okenskih polic. Celotno stavbno pohištvo (okna, okenske police, senčila) ima ustrezne certifikate kakovosti, je energetsko ustrezno in okolju prijazno. Okna zagotavljajo zahtevano svetlobno in toplotno prevodnost, kar pomeni zadrževanje potrebne toplote v prostorih v zimskih mesecih in preprečevanje pretiranega segrevanja prostorov v poletnih mesecih. Demontiranih in na novo vgrajenih je bilo več kot 60 oken. Vrednost celotne investicije je znašala približno 46.000 evrov. Izvedba projekta je prioritetno sledila ciljem, ki zagotavljajo kvalitetnejše pogoje dela tako pedagoškega osebja, predvsem pa dobrega počutja šolarjem in ne nazadnje učinkovitejše osvajanje znanja in racionalnejše poslovanje šole. Ob tem velja poudariti veliko mero dobre volje in strpnosti tako učencev šole kot vodstva, ki so s svojim ravnanjem omogočili izvajalcu nemoteno izvedbo načrtovanih del. Slednja so se izvajala takoj po končanem vzgojno izobraževalnem procesu. Tako smo zagotovili, da so dela sledila izvedbenemu roku določenemu s pogodbo in se zaključila še pred samim prihodom šolarjev.

Življenjska modrost je, da morajo starši in družba otroke sprejeti takšne, kot so, ne pa takšne, kot bi oni želeli, da bi bili, kar se strokovni sodelavci Osnovne šole 27. julij, Kamnik trudijo udejanjiti že 30 let. Dokaz za to je odziv staršev in ostalih ljudi, ki se udeležujejo njihovih prireditev in spremljajo nastope njihovih otrok. Nemalokrat se v očeh gledalcev zalesketa solza sreče, solza ponosa, solza olajšanja in potrditve – »ravnal sem prav«. Tudi danes so nam otroci šole, skupaj z mentorji, pripravili resnično prijeten program. S spustom balonov skozi nova okna šole so obeležiliti pomemben dogodek in z navdušenjem zrli skoznje. Ravno tako tudi ravnateljica Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasna Lampe, ki je skupaj z županom Marjanom Šarcem simbolično »odprla« nova okna in se skoznje nasmejala radoživemu otroškemu živ žavu.


<< Nazaj | Novice