Mali grad

Na OŠ Frana Albrehta uspešno izpeljali že 5. osrednješolsko prireditev Pomladne igrarije

22.05.2010

 

Športna dvorana Kamnik je v soboto dopoldan gostila Pomladne igrarije – prireditev, katero so tudi to leto pripravili učenci in učitelji OŠ Frana Albrehta v tesnem sodelovanju s starši.

Namen dogodka je, po besedah Rafka Laha, ravnatelja OŠ Frana Albrehta, prijetno druženje otrok, učiteljev in staršev, ki so za to priložnost pripravili zanimiv program, v katerem je nastopilo več sto učencev z osrednje in podružničnih šol, njihov starši in učitelji.

Hkrati je bil tudi letošnji dogodek namenjen zbiranju sredstev za šolski sklad, za kar so na šolskem vrtu pripravili razstavno-prodajni sejem, kjer so predstavili izdelke, ki so nastajali skozi celo leto. Simbolična vstopnina 1 evro ob vhodu je bila akontacija za nakup izdelkov na sejmu, zbrana sredstva pa bodo letos namenjena nakupu športnih rekvizitov. Pri tem želijo del sredstev nameniti nakupu opreme za tek na smučeh, kar bi v nadaljevanju, tako za šolo, kot starše, pocenilo zimsko šolo v naravi. Oprema bi bila na voljo za izposojo tudi ostalim šolam, saj se, po besedah ravnatelja Rafka Laha, ves čas zavzemajo za dobro sodelovanje tudi med šolami.

Posebna zahvala je bila v osrednjem delu prireditve namenjena županu Antonu Tonetu Smolnikarju, ki se jeseni po 16 letih poslavlja od županske funkcije. Ravnatelj Rafko Lah je dogodek tako izkoristil za zahvalo županu za dobro sodelovanje in posluh, katerega je bila šola deležna s strani župana in Občine Kamnik.

Župan je v govoru dejal, da se bo še naprej zavzemal ter peljal vse projekte v smer, da se gradnja nove OŠ Frana Albrehta čim prej prične ter se tako zagotovijo boljši pogoji za učence in učitelje. Ob koncu se je posebej zahvalil ravnatelju Lahu in njegovim sodelavce, otrokom pa zaželel čim lepše počitnice, ki so pred vrati.

Zbrane je pozdravil tudi podžupan Brane Golubovič, ki je zahvalo za dobro sodelovanje v zadnjih 4 letih namenil ravnatelju in učiteljem, ki, po mnenju podžupana, opravljajo izvrstno delo. Zahvala tudi staršem za pomoč in podporo in pa seveda najmlajšim za vso energijo in veselje, ki nam ga dajejo.


<< Nazaj | Novice