Mali grad

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani vse do sobote, 31. januarja, poteka osrednji turistični sejem

28.01.2015

 

Danes, v sredo, 28. januarja, se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odprl osrednji turistični sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas. Potekal bo vse do sobote, 31. januarja. Na sejmu se bo tako kot vsako leto predstavil tudi Kamnik z okolico.

Na osrednji slovenski turistični stojnici »I feel Slovenia« v Marmorni dvorani poteka predstavitev projekta »Trnič na vsako mizo«, za katerega je Zavod za turizem in šport v občini Kamnik prejel nagrado »Snovalec 2014«. Poleg degustacije jedi s trničem, ki jih pripravljajo kamniški gostinski ponudniki (Gostilna Pri planinskem orlu, Gostilna Repnik, Restavracija JB in Slaščičarna Tarangela), se obiskovalci lahko fotografirate v oblačilih in z rekviziti z Velike planine in fotografijo objavite na Facebooku, natančneje na zidu kamniškega TIC-a. Fotografija, ki bo prejela največ všečkov, bo nagrajena.

V Stekleni dvorani danes poteka festival  »Več znanja za več turizma«, kjer svoje raziskovalne naloge predstavljajo slovenske šole. Med njimi lahko najdete računalniško igrico Skrivnosti Veronike z Malega gradu, ki so jo izdelali dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Prav tako ste vabljeni, da všečkate njihovo nalogo in jim pomagate, da prejmejo nagrado. Naj omenimo še raziskovalno nalogo »Moj poklon s potepanja po Kamniku«, ki so jo na pobudo kamniške keramičarke Tatjane Hlačer, izdelali na Šolskem centru za pošto, ekonomijo in telekomunikacije.

Predstavitev poteka tudi v okviru stojnice RDO Osrednja Slovenija, ki jo vodi Turizem Ljubljana. Tudi tam je poudarek na kulinariki: Okusi Osrednje Slovenije in Okusi Kamnika.

Osrednja stojnica kamniškega turizma bo v Stekleni dvorani (od četrtka, 29. januarja, do sobote, 31. januarja), kjer se bo na enem mestu predstavila celotna turistična ponudba, v ospredju pa bo ponudba kamniških turističnih društev. Potekala bo tudi degustacija Okusov Kamnika, za kar bodo poskrbeli kamniški gostinski ponudniki. Naprodaj bodo knjižice Recepti Okusi Kamnik in sir trnič, ki ga bosta predstavili sirarki Tatjana Koželj in Helena Kropivšek. Pestra bo tudi animacija s pastirji z Velike planine, s Palčkom Snovičkom ter s posebno »putting stezo« za igranje golfa. S slednjo skušamo opozoriti na prestižno mednarodno nagrado Undiscovered Golf Destination of the year 2015, ki jo je Slovenija prejela kot najbolj obetavna golf destinacija leta 2015. Pripravili bomo tudi različne nagradne igre, nagrade pa bodo prispevali kamniški turistični ponudniki.

Prav tako vabljeni na intervju s pastirjem z Velike planine, ki bo potekal v petek, 30. januarja, ob 17. uri v Stekleni dvorani. Obiskovalcem bo predstavil lepote življenja na Veliki planini, poleg pa bo pastirica, ki bo izdelovala velikoplaninski sir trnič.

Sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas bo potekal od srede, 28. januarja, do sobote, 31. januarja, od 10. do 19. ure.

Vabljeni.

Besedilo: Alenka Hribar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice