Mali grad

Na Glavnem trgu smo gostili »Žogarijo«

23.05.2014

 

»Žogarija« je mednarodni projekt, ki že 8. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da nogomet lahko izboljša kakovost življenja med mladimi, jim vcepi vrednote kot so solidarnost, poštenost, odgovornost in spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih ter širše. Župan Marjan Šarec si je dopoldan ogledal pestro dogajanje na Glavnem trgu, mlade nagovoril in najboljšim ekipam podelil pokale za sodelovanje.

V letošnji sezoni se bo Žogarija odvijala v devetih državah; Vranček Franček – maskota Žogarije bo torej preletel Italijo, Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno goro, Makedonijo in Slovenijo.

Na prireditvi, ki jo skupaj z Občino Kamnik in Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik organizira Media šport sodelujejo učenci kamniških osnovnih šol in njihovi spremljevalci oziroma predstavniki šol. Športna prireditev za mlade, katere namen je športno druženje, gibanje, ustvarjanje in zabava, se je, kot rečeno, odvijala na mestnem trgu – Glavnem trgu v Kamniku, kar daje prireditvi še poseben čar.

Župan Marjan Šarec je ob tej priložnosti nagovoril sodelujoče in podprl projekt »Žogarije«, saj je njen osnovni namen sodelovanje, druženje in ne tekmovanje, kar je v današnjem času že prava redkost, hkrati pa mlade spodbujal v športnem duhu. Nato je s strelom nogometne žoge v tarčo zagotovil 4 štipendije, ki se financirajo v okviru akcije Pismo srca. Štipendije pa prejmejo otroci iz socialno ogroženih družin.

S projektom »Žogarija« omogočamo otrokom v starosti od 7 do 11 let, da na posebej ograjenem igrišču pokažejo svoje nogometne veščine v nogometni igri 3 na 3, se preizkusijo v spretnostnih igrah in kvizu znanja. Da zabave ni zmanjkalo, so poskrbeli učenci s plesnimi in pevskimi točkami, vsekakor pa je svoje dodal tudi maskota Vranček Franček.

Vsekakor, kljub motu »fair playa«, so bile ob koncu tekmovanja razglašene še najboljše ekipe in iz rok župana Marjana Šarca prejele pokale, in sicer prvo mesto je zasedla Osnovna šola Dob, drugo si je priborila Osnovna šola Toma Brejca, tretje Podružnična šola Nevlje, četrto mesto pa Osnovna šola Šmartno v Tuhinju. Za najbolj »fair play« ekipo je bila razglašena Osnovna šola Marije Vere.

Ob pestrem programi so otroci porabili veliko energije, se pri tem neizmerno zabavali in se obenem tudi veliko naučili.

 


<< Nazaj | Novice