Mali grad

Na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik tudi letos uspešni pri poklicni in splošni maturi

15.07.2013

 

Prejšnji ponedeljek so dijakinje, dijaki in udeleženci izobraževanja odraslih Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik prejeli spričevala poklicne mature. Danes pa tudi maturantke in maturantje gimnazijskega programa doživljajo sklepno dejanje srednješolskih dni, ko so prejeli rezultate in spričevala splošne mature.

»Generalno lahko rečem, da smo na tem delu malenkost izboljšali uspešnost, še vedno pa želimo to še dodatno izboljšati. Nekaj dijakinj je za las zgrešilo naziv zlati maturant. Naslednje šolsko leto pa pričakujemo krepko izboljšanje rezultatov poklicne mature, saj bo prva generacija rednih dijakov predšolske vzgoje, ki je učno zelo močna, opravljala zrelostni izpit«, je ob rezultatih poklicne mature povedal v.d. ravnatelja Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik mag. Šemso Mujanovič.  

V spomladanskem delu je poklicno maturo opravljalo 45 kandidatov, od tega 30 dijakov programa ekonomski tehnik in 15 udeležencev izobraževanja odraslih. Dve odrasli udeleženki sta opravljali le prvi del poklicne mature, zato nista vključeni v statistiko, obe kandidatki pa sta prvi del uspešno opravili. Ob upoštevanju izključno dijakinj in dijakov programa ekonomski tehnik, ki so pristopili k opravljanju vseh predmetov, je poklicno maturo uspešno opravilo 89,3 odstotkov dijakinj in dijakov. Ob upoštevanju izključno udeležencev izobraževanja odraslih, ki so pristopili k opravljanju vseh predmetov, je poklicno maturo uspešno opravilo 80 odstotkov odraslih udeležencev. Skupaj je bila uspešnost vseh kandidatov, torej dijakinj, dijakov ter udeležencev izobraževanja odraslih, ki so pristopili k opravljanju vseh predmetov poklicne mature, 86,8-odstotna. Najvišji uspeh, kar 21 točk, so dosegli dijaki Eva Absec, Jure Jančigaj in Anže Pirc ter Petra Rode, udeleženka izobraževanja odraslih.

Težko pričakovane rezultate splošne mature so danes dobili tudi maturantje in maturantke gimnazijskega programa. V šolski avli je ponosnim maturantkam in maturantom spričevala podelil v.d. ravnatelja Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik mag. Šemso Mujanovič. Uspešnost maturantov programa gimnazije je bila 94,64-odstotna. Od 112 redno vpisanih kandidatov, ki so maturo v celoti opravljali prvič, je bilo uspešnih 106. Naše maturantke in maturanti so tako presegli slovensko povprečje, ki je bilo 93,5-odstotno. Povprečno število doseženih točk na letošnji maturi je 20,42, slovensko povprečje pa 20,04. Število zlatih maturantov je letos v Sloveniji nižje kot lani, in sicer skupaj jih je 318, to je 60 manj kot lani. Na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik se je število zlatih maturantk in maturantov v primerjavi z lanskim letom močno okrepilo, saj imamo letos 8 najboljših, lani so bili 3. Zlati maturanti programa gimnazije so: Anita Jeglič, Klara Krošelj, Peter Lombergar, Miha Hrovat, Nina Podjed, Eva Polančec, Nika Ponikvar in Maša Vozlič.

Vsem iskreno čestitamo in vam želimo prijetne počitnice!

Fotografija: mag. Šemso Mujanovič, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik

 


<< Nazaj | Novice