Mali grad

Na Brdu podelili ekozastave vzgojno-izobraževalnim zavodom iz Slovenije. Ekozastava tudi za VVZ Antona Medveda, OŠ Toma Brejca in OŠ Šmartno v Tuhinju

06.10.2010

 

Na Brdu pri Kranju so v sredo, 6. oktobra podelili ekozastave vzgojno-izobraževalnim zavodom iz Slovenije, ki so uspešno izvedli vseh sedem korakov, katere predvideva mednarodna metodologija za vključitev v program Ekošole (Ecoschools).

Po dveh letih dela so si zeleno zastavo, ki predstavlja zunanji znak pripadnosti veliki mednarodni »druščini« ekošol, ki delujejo v kar 45 državah po svetu, pridobili VVZ Antona Medveda, OŠ Toma Brejca in OŠ Šmartno v Tuhinju. Mednarodno priznanje sicer prejmejo šole in vrtci, ki so dosegli najvišje standarde v izobraževanju in upravljanju z okoljem s ciljem širjenja okoljevarstvenega osveščanja.

Ekozastave so iz rok državne sekretarke Alenke Kovšca prejeli ravnateljica VVZ Antona Medveda Renata Hojs, koordinatorka projekta na OŠ Toma Brejca Marjeta Orehek in koordinatorja na OŠ Šmartno Tanja Drovenik Čalić in Borut Škrjanc.

Dogodka se je udeležil tudi kamniški podžupan Rudolf Pfajfar, ki je pohvalil in podprl tovrstne projekte v kamniških vrtcih in šolah, ekozastava pa je, po mnenju podžupana, zagotovo nov zagon in motivacija, saj je skrb za okolje nujna, od tega pa je odvisna naša prihodnost in kvaliteta bivanja.

V Sloveniji je v program Ekošole vključenih 628 vzgojno-izobraževalnih zavodov, na Brdu pa je ekozastavo prejelo 74 zavodov.


<< Nazaj | Novice