Mali grad

Na 6. dobrodelnem pohodu na Sv. Primož zbrali več kot 2500 evrov

24.09.2018

 

Na 6. dobrodelnem pohodu na Sv. Primož zbrali več kot 2500 evrovEkipa Modrih novic je v sodelovanju s partnerji in podporniki že šesto leto zapored organizirala dobrodelni pohod na Sv. Primož nad Kamnikom. Kljub slabemu vremenu se je pohoda udeležilo veliko ljudi dobre volje, tako da je bilo zbranih več kot 2500 evrov. Letos jih poklanjamo Društvu Makadam.

V društvu Makadam so se letos spomladi znašli v finančnih težavah, saj niso več zmogli plačevati najemnine in stroškov obratovanja Dnevne sobe, hkrati pa za svoje delovanje potrebujejo prostore, če želijo kandidirati za finančna sredstva na javnih razpisih. Po pozivu javnosti se je našlo nekaj posameznikov in jim pomagalo, tudi lastnik prostorov Rudi Capuder jim je prisluhnil in znižal najemnino. Ko smo slišali zgodbo, smo se v ekipi Modrih novic odločili, da jim naproti stopimo tudi mi. Naši in vaši koraki na letošnjem 6. dobrodelnem pohodu na Sv. Primož so bili namenjeni prav njim.

Poleg vseh pozornosti, ki so jih naši zvesti pohodniki že vajeni (majica, malica, zabava, torta velikanka), smo letos pripravili še nekaj presenečenj. Za bolj strumen korak so se pohodniki okrepčali z rogljički, najboljša kavica je prebudila še najbolj zaspane. Da so v poti uživali tudi najmlajši, je ekipa Otoka športa pripravila iskanje zaklada, na vrhu pa jih je čakala čisto prava medalja in slikanje z maskoto Mihcem. Pa še ustvarjalna delavnica in športna animacija ter frizerska ekipa, ki je vsem malim princeskam (ali princem) spletla kitke. Odrasli so se medtem lahko sprostili ob pesmi Prvega slovenskega pevskega društva Lira in Ansambla Viharniki.

Kot že mnogo let doslej se je pohodnikom pridružil tudi Igor Žavbi, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana, ki je dobrodelni pohod na Sv. Primož označil kot enega do bolj odmevnih dobrodelnih dogodkov v občini: »V občini Kamnik imamo kar nekaj dobrodelnih prireditev, med katerimi je ena bolj odmevnejših ravno dobrodelni pohod Modrih novic. Že šesto leto zapored ekipa skrbi in srčno pomaga tistim, ki pomoč potrebujejo. Akcijo podpirajo številne Kamničanke in Kamničani, prebivalci sosednjih občin in tudi drugi obiskovalci, ki se k svetemu Primožu podajo ravno zaradi dobrodelnega pohoda. Dobrodelnost sama po sebi velja za plemenito gesto, razdajanje za skupno dobro in skrb za sočloveka z drobnimi dejanji pa naj bo vodilo vseh vas, tukaj zbranih. Hvala vsem, ki ste se udeležili 6. dobrodelnega pohoda Modrih novic in hvala Modrim novicam, ki so nas povezali za tiste, ki to potrebujejo.«

In res smo se v nedeljo na Sv. Primožu povezali in dokazali, da nas ne ustavi niti slabo vreme, ter zbrali več kot 2500 evrov.

Hvala vsem pohodnicam in pohodnikom, ekipi Petra Uršiča na vrhu Sv. Primoža, Ansamblu Viharnik, Prvemu slovenskemu pevskemu društvu Lira, ekipi KKS Kamnik, Papirnici Količevo, dekletom iz Frizerskih salonov Dok, ekipi Otoka športa, Avtohiši Real in ekipi Medigrosa ter vsem ostalim podpornikom in pokroviteljem. Skupaj smo že šestič uresničili slogan: dobra volja, dobra družba, dober namen.

Besedilo: Mateja Štrajhar, Modre novice
Fotografije: Janez Ravnikar


<< Nazaj | Novice