Mali grad

Na 15. Miklavževem teku sta slavila Gašper Bregar (ŠKD TE-TOL) in Karmen Klančnik (ŠD Naklo)

05.12.2015

 

Dopoldan se je v organizaciji ŠD Šmartno v Tuhinju odvijal 15. Miklavžev tek, ki se ga je udeležilo lepo število tekačev. Na startu, ki je bil v Termah Snovik, se je zbralo preko 400 tekačic in tekačev, ki so se polni dobre volje podali proti cilj pri cerkvi Sv. Miklavža. Kot najboljša sta slavila Gašper Bregar (ŠKD TE-TOL) in Karmen Klančnik (ŠD Naklo). Zbranim se je ob sklepnem delu prireditve pridružil tudi podžupan Matej Slapar.

Proga je potekala po označeni pešpoti skozi vasi Snovik in Hruševka, zadnji del pa je bil speljan po makadamski poti na vrh. Dolžina proge je bila 5,36 kilometra, višinska razlika pa slabih 300 metrov. Dolžina otroške proge, ki je potekala po zadnjem delu daljšega teka je bila 1,41 kilometra z višinsko razliko 90 metrov. Predšolski otroci pa so tekli na progi, dolgi 300 metov.

Na najvišjo, zmagovalno stopničko je v kategoriji absolutno moški stopil Gašper Bregar (ŠKD TE-TOL) in na cilj pritekel v 22 minutah ter 21 sekundah. Drugo mesto je zasedel Klemen Zupan (Tržič), na tretjem pa je slavil Luka Tavčar (Calcit Bike team).

V ženski kategoriji je pokal najboljše pripadal Karmen Klančnik (ŠD Naklo), ki je na cilj pritekla v 26 minutah in 16 sekundah, drugo mesto je zasedla Jana Bratina (ŠD Nanos - Ad-venture.si), tretje mesto pa si je pritekla Maja Peperko (TK Šmarnogorska naveza).

Po koncu teka je sledila razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim. Podžupan Matej Slapar je ob tem izpostavil: »Miklavžev tek, letos že 15. po vrsti, postaja eden izmed največjih tekaških preizkušenj v naših koncih. Letos se vas je tu v Tuhinjski dolini zbralo preko 400 tekačic in tekačev iz vse Slovenije. Najverjetneje, po številu prijavljenih, to kaže na eno izmed največjih športnih prireditev v naši občini v tem letu. Razlogov za dobro obiskanost tekmovanja je več, gotovo pa poleg posrečenega termina, ko podobnih tekmovanj ni veliko in se počasi tekaška sezona zaključuje, k vsako leto boljšemu uspehu tekmovanja gotovo vpliva izredno dobra organizacija in povezovanje vseh udeleženih organizatorjev. Vsak od vas, ŠD Šmartno, TD Gora, TD Tuhinjska dolina, Terme Snovik, in še bi lahko našteval, prispevate pomemben delež k izvedbi dogodka. Motor tekmovanja pa je seveda vedno znova Tomo Petek, ki mu gre posebna zahvala. Torej, hvala vsem organizatorjem in udeležencem za vaš prispevek, tekmovalci pa se vrnite v naše prelepe konce tudi v času, ko ne bo tekmovanj.«

Za popestritev in piko na i sta poskrbela še Mestna godba Kamnik in ansambel Hec.

Rezultati tekmovanja bodo objavljeni naknadno in si jih boste lahko ogledali tukaj.

Tekmovalkam in tekmovalcem iskreno čestitamo!


<< Nazaj | Novice