Mali grad

Na 14. Miklavževem teku sta slavila Rok Puhar in Lucija Krkoč

06.12.2014

 

Dopoldan se je v organizaciji ŠD Šmartno v Tuhinju odvijal 14. Miklavžev tek, ki se ga je udeležilo lepo število tekačev. Na startu, ki je bil v Termah Snovik, se je zbralo preko 400 tekačic in tekačev, ki so se polni dobre volje, navkljub slabemu vremenu, podali proti cilj pri cerkvici Sv. Miklavža. Kot najboljša sta slavila Rok Puhar (AK Triglav) in Lucija Krkoč (ŠD Nanos). Zbranim se je ob sklepnem delu prireditve pridružil tudi župan Marjan Šarec. 

Proga je potekala po označeni pešpoti skozi vasi Snovik in Hruševka, zadnji del pa je bil speljan po makadamski poti na vrh. Dolžina proge je bila 5,36 km, višinska razlika pa slabih 300 metrov. Dolžina otroške proge, ki je potekala po zadnjem delu daljšega teka je bila 1,41 km z višinsko razliko 90 metrov.

Na najvišjo, zmagovalno stopničko je v kategoriji absolutno moški stopil Rok Puhar (AK Triglav) in na cilj pritekel v 21 minutah ter 51 sekundah. Drugo mesto je zasedel Gašper Kregar (KGT Papež), na tretjem pa slavil Luka Tavčar (Calcit Bike Team).

V ženski kategoriji je pokal najboljše pripadal Luciji Krkoč (ŠD Nanos), sledila ji je Karmen Klančnik (ŠD Naklo), tretje mesto pa si je pritekla Petra Draksler (Adacta plus).

Po koncu teka je sledila razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim. Župan Marjan Šarec je vsem udeležencem iskreno čestital in jim zaželel uspešne priprave na 15. Miklavžev tek.

Rezultati tekmovanja bodo objavljeni naknadno in si jih boste lahko ogledali tukaj.

Tekmovalkam in tekmovalcem iskreno čestitamo!


<< Nazaj | Novice