Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

18.10.2021

 

Tudi Kamničani do prve prvenstvene zmage

Tudi Kamničani do prve prvenstvene zmageOdbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Krko s 3:0 (15, 13, 15). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 23. oktobra, ob 18. uri, gostovali v Murski Soboti pri Panviti Pomgrad. Še pred tem slovenske pokalne zmagovalce v sredo, 20. oktobra, čaka še domača tekma srednjeevropske lige proti SK Zadrugi Aich/Dobu.

Calcit Volley – Krka  3:0 (15, 13, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Rožej, Juraja.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 11, Purić 12, Kosmina 10, Gasparini, Klobučar 10, Siirilä 3, Brulec 1, Beravs, Plot (L), Mujanović 1, Pavlović. Trener: Matija Pleško.

Krka: Hafner, Erpič 2, Čopi 1, Borin (L), Travnik 6, Kožar 1, Pulko 1, Lavrič 1, Peterlin 9, Hvala, Lindič 4, Jaklič (L), Renko, Koncilja. Trener: Tomislav Mišin.

V kamniški športni dvorani sta se pomerili ekipi, ki sta v prvih dveh krogih ostali praznih rok. Kamničani so v svoji dvorani morali priznati premoč Merkur Maribora, v prejšnjem krogu pa so v Tivoliju izgubili proti ACH Volleyju, medtem ko so Novomeščani doma izgubili proti Salonitu in Panviti Pomgradu.

V prvi niz so kamniški odbojkarji vstopili zelo odločno. Z asom Jana Brulca so gostom že uvodoma pobegnili na 6:0, po dveh zaporednih napakah gostov pa je bilo že 13:3 za domačo ekipo, ki je prevladovala v vseh elementih igre. V sredini niza so se Novomeščani le prebudili, s točko Tonija Travnika so se domačinom približali na šest točk zaostanka (11:17). Vendar veselje gostov ni dolgo trajalo, kajti po polminutnem odmoru so domačini po uspešnem napadu Martina Kosmine spet prišli na varnih osem točk prednosti (19:11). Jan Klobučar je poskrbel za prvo zaključno žogo, ki so jo Kamničani po napaki gostov tudi izkoristili.

Tudi v začetku drugega niza vnema domačih odbojkarjev ni popustila. Še naprej so pritiskali s servisov in z dvema zaporednima asoma Klobučarja povedli s 6:1. Gostujoči trener Tomislav Mišin je vzel polminutni odmor, takoj po vrnitvi na igrišče pa je Miha Bregar dosegel novo točko za Kamničane. Visoko vodstvo ni uspavalo varovancev Matije Pleška, ki so z blokom Dika Purića vodili že s 17:8 in bili na dobri poti, da zmagajo tudi v drugem nizu. Visoke prednost ob zbrani in učinkoviti igri niso zapravili, še več, z asom Tommija Siriilä so ob koncu prišli tudi do največje prednosti v drugem nizu.

V tretjem nizu so Kamničani prvič povedli z blokom Bregarja (3:2), s četrtim asom Klobučarja pa s 5:2. Novomeščanom ni pomagal niti polminutni odmor, ki so ga vzeli še pri zaostanku štirih točk (7:11). Ko se je z asom izkazal še Purić, Bregar pa je z novim blokom zaustavil novomeški napad, je bilo že 16:9 za Calcit Volley. Matija Pleško je v igro poslal Žana Beravsa in Nika Mujanovića, kar razmerja moči na igrišču ni spremenilo. Purić je dosegel še svoj drugi as za 18:9, priložnost za igro sta dobila še Timotej Gal Kos in Miha Plot, dodobra pa je svojo postavo premešal tudi gostujoči trener gostov Tomislav Mišin. Tekma se je končala s sedemindvajseto lastno napako Krke.

Izjavi po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Podoben pristop smo imeli tudi proti Merkur Mariboru in ACH Volleyju, tukaj se ni nič spremenilo. Je pa res, da nasprotnik velikokrat igra toliko, kot mu dovoliš. Pomembno je, da smo tekmo dobili. Vem, kje smo, v kakšnem stanju je ekipa in s te strani sem popolnoma miren. Zavedam se, da moramo stopnjevati svojo igro, je pa res, da bo treba čim prej popraviti zdravniški karton, ki ni najboljši, saj si bodo tekme sledile ena za drugo.«

Tomislav Mišin, trener Krke: »Odigrali smo nič od nič. Mislim, da smo tekmo izgubili že na poti v Kamnik. Priznati moram, da sem kaj takšnega videl prvič v svoji karieri. Igrali smo s strahom, v krču, naredili smo veliko lastnih napak, brez odgovornosti. Zelo sem razočaran, težko je reči kaj pametnega.«

Blok gostij je bil previsok za domačo ekipo

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje izgubile proti Formisu z 0:3 (-21, -15, -20). V prihodnjem krogu, 23. oktobra, bodo Kamničanke gostovale v Mozirju. Tekma se bo začela ob 19. uri.

Calciti Volley – Formis  (-21, -15, -20)

Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50, sodnika: Rozman, Hafnar.

Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 5, Stupar, Lužovec 14, Štern 1, Ifko 1, Vukojević 4, Vavpetič, Herič 6, Žvegla 1, S. Sitar 5, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 5. Trenerka: Tjaša Gadža.

Formis: Stražišar 4, Škoflek (L), Šteharnik 7, Zupan (L), Godec 11, Natek, Grubišič Čabo 12, Milošič 16, Divjak, Halužan Sagadin, Fišer, Bračič, Čičić 5, Kranjc. Trener: Miloš Milić.

Varovanke Tjaše Gadže so v svoji drugi domači tekmi letošnje sezone, na prvi so bile boljše od Puconcev, gostile do zdaj še neporaženi Formis. Gostje so tudi po tej tekmi ostale neporažene, Kamničanke pa bodo morale na svojo tretjo prvenstveno zmago še nekoliko počakati.

Čeprav so domače odbojkarice dobro vstopile v tekmo in po štirih zaporednih točkah, zadnji dve je dosegla Špela Lužovec, povedle z 10:7, njihovo veselje ni dolgo trajalo. Na servis Žane Godec je Formis povedel z 12:11. Zadnje izenačenje v uvodnem nizu je bilo na šestnajsti točki, ko je bila z asom uspešna Adriana Vukojević, nato pa so gostje z delnim izidom 4:0 prišle do vodstva z 20:16, kar jim je ob mirnem nadaljevanju zadostovalo za zmago.

V drugem nizu je bil Formis praktično ves čas v vodstvu. Prevladoval je v bloku, boljši je bil tudi na servisu in po točki Nika Milošič je vodil že s 15:8, do konca niza pa je svojo prednost še povečal. Tudi v tretjem nizu so gostje s šestimi zaporednimi točkami prišle do visoke prednosti (16:8), ki so jo brez večjih težav ohranile do konca tekme.

»Formis je zasluženo zmagal. Prvi niz smo jim po zaslugi dobre igre v obrambi še bili blizu, v drugem in tretjem pa smo najbolj popustili v napadu, kar so gostje izkoristile. Precej slabši smo bili tudi v bloku, saj je Formis v tem elementu igre dosegel 12 točk, mi le tri, naredili pa smo tudi preveč neposrednih napak,« je poraz svoje ekipe komentirala Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II.

Z glavami ostale še na sredini tekmi z Ukrajinkami

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma izgubile proti SIP Šempetru z 0:3 (-22, -20, -25). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 23. oktobra, ob 15. uri, gostovale v Kopru pri Luki Koper.

Calcit Volley – SIP Šempeter  0:3 (-22, -20, -25)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Juraja, Rožej.

Calcit Volley: Pavlović Mori 5, Špoljarič (L), Mihevc, Javornik 2, Radišković, Šiftar 9, Brulec Kostić, Boisa 10, Janežič (L), Charuk, Sillah 18, Zorman 5, Čižman 3. Trener: Gregor Rozman.

SIP Šempeter: Lukman, Božič 3, Koren 6, Črnila  15, Puckmeister, Vidali 12, Trbojevič-Ovčar, Simonović, Lekše 8, Mazej (L), Štampar, Gimpelj 4. Trener: Beno Božič.

Kamničanke, ki so med tednom po hudem boju proti ukrajinski ekipi Prometej Dnipro izpadle iz kvalifikacij lige prvakinj, so v prvih dveh tekmah domačega prvenstva, z GEN-I Volleyjem bodo igrale pozneje, zanesljivo prišle do zmage. Boljše so bile tako od Krima, kot Nove KBM Branika, na drugi strani so Šempetranke po zmagah nad Luko Koper in ATK Grosuplju, v prejšnjem krogu z 2:3 izgubile z Ankaranom.

Domači trener Gregor Rozman je tekmo s Šempetrankami začel z mladimi igralkami, ki so dobro začele tekmo, saj so po točki Fatoumatte Sillah vodile z 11:7. Vendar nadaljevanje za kamniško ekipo ni bilo več tako uspešno. Popustile so na sprejemu, tako da je že na dvanajsti točki sledilo izenačenje, po novi lastni napaki pa so gostje po začetnih 1:0 spet povedle (15:14). Obetala se je zanimiva končnica, do katere je tudi prišlo, spretnejše in srečnejše pa so bile gostje, ki so s točko Tali Lekše izkoristile že svojo prvo zaključno žogo.

Drugi niz, slab začetek Kamničank, slabo na sprejemu, po lastni napaki so za gostjami zaostajale za pet točk (1:6) in prvi polminutni odmor, toda po bloku Kaje Gimpelj je bilo že 10:4 za Šempetranke. Rozman je v igro poslal organizatorko igre Evo Mori, vendar tudi to še ni spremenilo poteka tekme, kajti po dveh zaporednih točkah Neje Vidali je bilo že 14:6 za SIP Šempeter. Ko je bila v bloku uspešna še Vita Črnila, so Kamničanke zaostajale za deset točk (7:17). Šempetranke so vodile tudi s 23:13, po seriji dobrih servisov Anje Zorman in Eve Mori so Kamničanke svoj zaostanek sicer prepolovile, vendar je Vidalijeva njihovo serijo zaporednih točk le zaustavila.

Z asom Maše Božič in uspešnem napadu Vidalijeve so v začetku tretjega niza varovanke Bena Božiča povedle s 6:2. Po polminutnem odmoru so se Kamničanke le zbrale in z blokom Morijeve izid na deveti točki izenačile, z asom Zormanove pa povedle z 10:9. Kamničanke so vodile tudi še s 17:14, vendar se gostje niso predale, po maratonski točki so po napaki domačink prišle do vodstva (19:18). Veliko zaslug za preobrat je s servisi imela Vita Črnila, še bližje presenetljivi zmagi pa so Šempetranki po še eni od številnih lastnih napak domače ekipe (skupaj jih je v treh nizih naredila kar 29), ko so povedle z 20:18. Čeprav so Kamničanke s tremi zaporednimi točkami še enkrat povedle (21:20) in imele po bloku Sillahove tudi eno zaključno žogo za zmago v tretjem nizu, so se zaslužene zmage veselile gostje. Usodo domače ekipe sta zapečatili Lekšetova in Črnila.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Nismo igrali dobro, nismo igrali tistega, kar smo se dogovorili. Ne glede na to, katera je nocoj začela in katera jo je končala, ekipa je sestavljena iz štirinajstih igralk, mi pa nismo bili pravi. Šempetranke so bile boljše in so zasluženo zmagale. Morali bomo še veliko trenirati, se veliko učiti. Ta poraz je opomin za naprej, kajti zadeve se tako ne peljejo. Del krivde za poraz lahko pripišem tudi nase, ker sem zastavil tekmo, kot sem jo.«

Beno Božič, trener SIP Šempetra: »Pričakovali smo, da Kamničanke po sredini tekmi z Ukrajinkami ne bodo tekme začele v najmočnejši postavi, ampak vseeno moram pohvaliti svojo ekipo za pristop in za borbenost. Določene zadeve, ki jih skozi teden delamo na treningih, že kažejo sadove in morda smo pri nekaterih zadevah omejeni, toda s hitrostjo se da marsikaj nadomestiti. Mislim, da se je to nocoj tudi pokazalo. Naša zmaga je bila popolnoma zaslužena.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice