Mali grad

Muzejska poletna noč v Kamniku

16.06.2016

 

Muzejska poletna noč v Kamniku Letošnja Muzejska poletna noč v soboto, 18. junija 2016, vabi vse, ki jih zanima, kaj se v muzejih in okoli njih dogaja ponoči. Letos se bo odvijala na Šutni, in sicer v Rojstni hiši Rudolfa Maistra, pred njo in za njo na župnijski vrt.

Dogajanje se bo začelo ob 18. uri. Pod vodstvom zborovodkinje Marine Aparnik bo najprej nekaj veselih zažgolel otroški pevski zbor Vrabčki. Za njimi bo na vrsti delavnica, na kateri bomo izdelovali različne igrače, morda celo samega Rudolfa Maistra ali igrače, ki jih je uporabljal v času svojega otroštva.

Ob 21. uri pa bo na župnijskem vrtu predstava po nedavno izšli slikanici z naslovom O Rudolfu brez brkov in o Veroniki, ki je s kačjim repom namahala mamuta. V predstavi bodo nastopili učenci Osnovne šole Toma Brejca in Podružnične šole Mekinje. Mamut in Veronika sta že obljubila, da zagotovo prideta. Ne skrbite zaradi dežja, mi smo se že domislili, kako ga bomo žejnega peljali čez vodo. Dogodek bo primeren za velike in male gledalce!

In po vsem tem razburjenju se prileže malo glasbe: zato bo pod že temnim nebom in zvezdami (vsaj upamo) zapela kamniška Lira. Za konec pa še vodstvo po začasni razstavi z enakim naslovom, kot ga imata slikanica in igrica. In ob polnoči vam bo letošnja Muzejska poletna noč rekla lahko noč. 

Besedilo in fotografija: Medobčinski muzej Kamnik


<< Nazaj | Novice