Mali grad

Moški turnir v Kamniku Go Volleyju

08.09.2013

 

Na svojih preizkušnjah v novi sezoni so odbojkarji Calcit Volleyballa na domačem turnirju tekmovanja končali na četrtem mestu. Čeprav so varovanci Marka Brumna obe tekmi izgubili z 0:3, ni razlogov za nezadovoljstvo, kajti, vsaj za to obdobje priprav so prikazali dobro odbojko. Do začetka prvenstva bodo odigrali še dovolj pripravljalnih tekem, v katerih bodo svojo formo zagotovo dvignili na še višjo raven. Turnir v Kamniku je sicer pripadel odbojkarjem Go Volleyja, ki jih vodi nekdanji slovenski reprezentant Jasmin Čuturič.

Zanimivo je, da so se vse štiri današnje tekme na turnirju v Kamniku končale že po treh nizih, toda ne glede nato, so bile vse štiri tekme zelo izenačene in kaj lahko bi se končale tudi drugače. Na prvi tekmi turnirju so Kamničani morali priznati premoč Novogoričanom, ki so praktično vso tekmo igrali v svoji najmočnejši zasedbi, medtem ko je domači trener Marko Brumen enakomerno porazdelil minutažo. Na drugi tekmi so Kanalci, ki bodo v novi sezoni igral v pomlajeni in spremenjeni zasedbi, kar ne nazadnje velja tudi za Kamničane in Novogoričane izkoristili to, da je trener Panvite Galexa igral z ekipo, ki običajno ne igra in temu primeren je bil tudi izid. Zato pa so Sobočani z vsemi najboljšimi odbojkarji igrali proti Kamničanom - v petek so v prijateljski tekmi s 3:2 slavili odbojkarji Calcit Volleyballa -, ki so tudi na tej tekmi veliko menjali. V končnicah nizov so bili bolj zbrani gostje, ki so se morali zadovoljiti s tretjim mestom, medtem ko so domačini turnir končali na četrtem. Primorski obračuni med Go Volleyjem in Salonitom so v zadnjih letih vedno zanimivi in to ne glede nato, v kakšnih postavah ekipi igrata. Tokrat sta tako Čuturič kot Leon Schilling, trener Salonita, veliko igralnega časa namenila mlajšim igralcem, več uspeha pa so imeli odbojkarji Go Volleyja.

Odbojkarji Calcit Volleyballa bodo že v sredo igrali prijateljsko tekmo z ravenskim Fužinarjem, in to v Kamniku, prihodnji četrtek pa se bosta ekipi pomerili še na Ravnah. Že prihodnjo soboto Brumnove varovance čaka nov močan turnir. Tokrat v Šoštanju, kjer bodo ob domači ekipi in Kamničanih igrali še Sobočani. Do začetka državnega prvenstva, 12. oktobra, jih 28. septembra čaka še turnir v Kanalu in teden dni pozneje v Novi Gorici.

 »Prvi in osnovni namen je bil, da bi igrali vsi in to smo tudi naredili. Pri nas se v tem trenutku še ne ve, katera je naša prva postava, kajti na vseh igralnih položajih imamo dobre zamenjave in tudi, ko se odločimo za menjave, kakovost naše igre ne pade, kar bi v prvenstvu lahko bila naša prednost v primerjavi z našimi tekmeci. Toda po drugi strani se moramo zavedati, da so nas zapustili vsi trije reprezentanti, prav tako ni več Matjaža Sušca, tako da smo objektivno slabši, kot smo bili v minuli sezoni. Za nameček je še vedno poškodovan Danijel Pokeršnik, tako da je Tonček Štern v tem trenutku naš edini korektor, vendar je potrdil, da je velik potencial, normalno pa je, da v svoji igri še niha. Sicer pa lahko pohvalim prav vse igralce, vidi pa se, da so še utrujeni, kajti za nami je mesec dni trdega treninga in tudi danes so tisti, ki niso igrali, trenirali. Manjka nam tudi še uigranosti, pokazalo pa se je, da bo Štemberger Zupan za nas pomembna okrepitev,« je po turnirju dejal Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa.

S prvim mestom in prikazano igro je bil zadovoljen tudi Jasmin Čuturič, eden najboljših slovenskih odbojkarjev vseh časov, ki je bil na turnirju v Kamniku samo trener in ni stopil na igrišče, tako kot v lanski sezoni. »Ko zmagaš na takšnem turnirju, moraš biti zadovoljen. Dejstvo je, da smo proti Calcitu ves čas igrali v prvi postavi. Kamničanom se pozna, da so izgubil veliko igralcev, toda vidi se, da dobro delajo in da imajo dobre mlade igralce, ki bodo kmalu krojili vrh slovenske odbojke. Tudi pri nas so noge še trde in težke, saj smo šele pred kratkim končali z najtežjim delom priprav, vendar so se igralci držali tistega, kar smo se dogovorili, ves čas pa so držali tudi visoko raven sprejema. Proti Salonitu smo oboji veliko časa igrali z drugima postavama. Od svojih igralcev sem zahteval, da držijo zbranost, kar jim je tudi uspelo. Vse pohvale pa si zasluži Rok Oberdan, ki bi si, če bi se izbiralo najboljšega blokerja turnirja, zagotovo zaslužil to priznanje,« je dejal Čuturič.

»Namerno smo proti Salonitu igrali z mlajšo postavo, saj želim vedeti, česa so sposobni ti igralci. Vendar pa nisem bil najbolj zadovoljen z njihovo prizadevnostjo v igro, medtem ko so proti Kamničanom tisti, ki bodo v sezoni najverjetneje nosili največje breme, igrali precej bolje in izida na obeh tekmah sta bila temu primerna. V vsakem primeru pa je bil turnir več kot dobrodošel,« pa je o turnirju v Kamniku povedal Dejan Fujs, še en nekdanji slovenski reprezentant, ki že nekaj let vodil odbojkarje Panvite Galexa.

Izidi turnirja v Kamniku

Polfinale: Calcit Volleyball – Go Volley 0:3, Salonit – Panvita Galex 3:0; za tretje mesto: Calcit Volleyball – Panvita Galex 0:3; finale: Go Volley – Salonit 3:0.

Vrstni red: 1. Go Volley, 2. Salonit, 3. Panvita Galex, 4. Calcit Volleyball.

Postave ekip na turnirju v Kamniku

Go Volley: Koburović, Paliska, Savičič, Gašparin – libero, Bregar, Basaneže, Vrtovec, Križanič, Filiputti, Konjedi, Maraš, Oberdan, Tomič. Trener: Jasmin Čuturič.

Salonit: Krivec, Dos Santos, Česnik, Mijatovič, Čabarkapa, Okroglič, Kovačič – libero, Karnel, Marušič, Sirk, Lazar, Šarić. Trener: Leon Schilling.

Panvita GAlex: Drvarič, Ajlec, Blaž Grabac, Pavlovič, Flisar, Bogožalec, Vrabl – libero, Čolovič, Tot, Pelemiš,  Trener: Dejan Fujs.

Calcit Volleyball: Hribar – libero1, Hrast, Kvas, Ž. Štern, T. Štern, Kotnik, Štemberger Zupan, Stavbar, Novljan, Brus, Ribič – libero2, Lakner. Trener: Marko Brumen.

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice