Mali grad

Modre novice že peto leto dobrodelne na tradicionalnem pohodu

23.09.2017

 

Modre novice že peto leto dobrodelne na tradicionalnem pohoduModre novice so dopoldan pripravile že peti dobrodelni pohod k Svetemu Primožu nad Kamnikom. Skupaj s številnimi pohodnicami in pohodniki so zbrali več kot 2.500 evrov, vsa sredstva pa so letos namenili Šolskemu skladu Osnovne šole Trzin in Vrtcu Žabica Trzin. Zbranim se je ob tej priložnosti na vrhu ene najlepših izletniških točk v občini Kamnik pridružil tudi župan Marjan Šarec, skupaj z županom Občine Trzin Petrom Ložarjem, podžupanom Občine Kamnik Igorjem Žavbijem, v. d. ravnateljice Osnovne šole Trzin Jano Klopčič ter glavno in odgovorno urednico Modrih novic Matejo Štrajhar.

Sveti Primož nad Kamnikom je ena najbolj priljubljenih izletniških postojank v naši občini. Dokaz za to je tudi današnji obisk, ki so ga številni izkoristili za prijeten pohod, zabavo, druženje, spoznavanje novih znancev in prijateljev, predvsem pa za dober, dobrodelen namen. Vsekakor je k temu pripomoglo tudi podjetje IR-Image d.o.o. oziroma Modre novice, organizator dobrodelnega pohoda, ki prijavnino, zbrano na pohodu, tudi letos namenja pomoči potrebnim.

Pri Domu krajanov na Vegradu so za dober začetni korak, poleg sonca, poskrbele članice in člani Godbe Stranje, na vrhu pa so s petjem in igranjem pozdravili člani Grajskega Okteta in članice ansambla Skrivnost. Organizatorji so v sodelovanju z Otokom športa pripravili aktivnosti za najmlajše pohodnice in pohodnike.

Kot je ob uradnem delu letošnjega dobrodelnega pohoda povedala glavna in odgovorna urednica Modrih novic Mateja Štrajhar slogan »Dobra volja, dobra družba, dober namen« uspešno uresničujejo že peto leto, kar dokazuje tudi rekorden znesek, zbrali so namreč več kot 2.500 evrov, ki so jih letos namenili, kot že rečeno, Šolskemu skladu Osnovne šole Trzin in Vrtcu Žabica Trzin.

Župan Marjan Šarec se je na poti pridružil več kot 600 pohodnicam in pohodnikom ter iskreno čestital Modrim novicam za dobrodelnost, svoje misli na vrhu ene najlepših kamniških izletniških točk sklenil z naslednjimi besedami: »Najpomembnejše je, da se združimo in izkoristimo dan za dober namen. Tudi vreme nam danes služi tako, da je srečanje v organizaciji Modrih novic uspelo že petič po vrsti. Modre novice so z nami v vseh občinah in praznujejo 20 let izhajanja. Veseli nas, da vztrajajo na svoji poti, in upam, da bomo naredili še kaj dobrega skupaj.«

Za zbrano donacijo se je iskreno zahvalila v. d. ravnateljice Osnovne šole Trzin Jano Klopčič, ekipi Modrih novic pa je za trud čestital tudi župan Občine Trzin Peter Ložar: »Občina Trzin vsekakor podpira dobrodelno akcijo pohod na Primoža v organizaciji Modrih novic, katere zbrana sredstva gredo letos za Šolski sklad Osnovne šole Trzin. Sklad deluje od leta 2001 in si vsa leta prizadeva zbrati finančna sredstva za nadstandardni program, ki ni del financiranja iz javnih sredstev, za nakup nadstandardne opreme in pa seveda za pomoč učencem iz socialno šibkejših družin. Ker se s tem omogoča višji standard pouka, zimovanja in določeni izleti, ter seveda najbrž najpomembnejše, enakopravnost otrok iz socialno šibkejših družin, tudi Občina Trzin že vsa leta podpira sklad in bo tudi letos prispevala 525 evrov. Zahvaljujem se ekipi Modrih novic za sedaj že večleten trud z organizacijo pohoda in vsem udeležencem za plemenito gesto, ki bo zagotovo v pomoč našim otrokom.«

Za konec sta pohodnike s sladkim presenečenjem pogostila lastnika in direktorja izdajatelja Modrih novic Matjaž in Igor Viriant, zabava pa se je ob zvokih domačih viž nadaljevala še v pozne popoldanske ure.


<< Nazaj | Novice