Mali grad

Močno deževje z vetrom včeraj podrlo nekaj dreves, ki so ovirali promet na lokalnih in državnih cestah

14.07.2010

 

Nevihta z močnim vetrom je v torek, 13. julija na območju občine povzročila nekaj škode in nevšečnosti predvsem na lokalnih in državnih cestah, kjer so gasilci PGD Kamnik okoli 16. ure pričeli z odstranjevanjem podrtega drevja.

Močan veter je podrl okoli 6 dreves, ki so ovirali promet na državni cesti Kamnik-Černivec pri KIK-u, več dreves je bilo podrtih v naselju Soteska, kjer je eno drevo padlo na daljnovod. Gasilci PGD Kamnik, ki so bili ob 15:27 uri aktivirani s strani dežurnega operativca 112, so podrto drevje odstranjevali tudi na križišču Kovinarske in Kajuhove ceste na Perovem. Preko centra 112 je bila aktivirana tudi dežurna ekipa podjetja Elektro Kamnik ter Cestnega podjetja Ljubljana. Skupaj je na intervenciji sodelovalo 14 gasilcev, akcija je trajala dve uri.

Komunalno podjetje Kamnik danes nadaljuje s čiščenje prepustov in odstranjevanjem nanosov materiala na cestah. Pregledali bodo vse kritične točke na območju občine.

Naj spomnimo, da je ravno včeraj minilo dve leti od močnega neurja, ki je takrat prizadelo Kamnik z okolico, najbolj pa vasico Gozd, kjer posledice neurja ponekod odstranjujejo še danes .

<< Nazaj | Novice